Diari Més

Medi ambient

Milers de plàstics s'acumulen entre Bonavista i Campclar

Malgrat això, l'Associació de Veïns destaca la millora de la neteja al mercadet dels diumenges

Els plàstics envaïxen aquesta zona dels barris de Ponent.

Milers de plàstics s'acumulen entre Bonavista i CampclarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El camí que enllaça els barris de Bonavista i Campclar, que té el seu inici en l’esplanada on els diumenges se celebra el tradicional mercadet de marxants, es converteix de manera habitual en un abocador en el qual predominen deixalles de plàstic de tota mena. Al llarg de diverses desenes de metres i, a tocar d’una vorera destinada als vianants, es dipositen les deixalles. Veïns de la zona han denunciat a les xarxes socials que l’origen està precisament en l’activitat comercial que es du a terme en aquest mercadet tradicional.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, va manifestar a aquesta redacció que les restes «seran netejades» i va apuntar que el més probable és que el material distribuït al llarg de molts metres procedeixi del mercadet. Gutiérrez va afegir que la neteja de l’esplanada on els diumenges s’instal·la el tradicional mercadet «ha millorat molt des que van posar contenidors que faciliten la recollida selectiva».

La presidenta de l’associació de veïns va apuntar que l’empresa municipal de mercats Espimsa «ha informat els paradistes de com han de recollir els residus que generen i estan utilitzant els contenidors». Gutiérrez va comentar que «la setmana passada vaig anar al mercadet i estic molt satisfeta de com van les coses amb relació a la neteja». Gutiérrez va recordar que «durant molts anys» l’entitat va demanar que es millorés la neteja de la zona els diumenges de mercadet i el resultat que s’ha obtingut «és molt positiu».

tracking