Diari Més

Economia

Laura Roigé: «No hem de tenir por i sí gestionar el risc prenent mesures»

La presidenta de la Cambra de Comerç estima que un 20 per cent del comerç «no sobreviurà»

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç, en una imatge recent.

Laura Roigé: «No hem de tenir por i sí gestionar el risc prenent mesures»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, considera que la crisi provocada per la pandèmia de la covid-19 «se superarà a finals del 2021 o inicis del 2022». En el camí, però, estima que «un vint per cent del comerç no sobreviurà». Malgrat tot, Roigé va manifestar a aquesta redacció que se sent relativament optimista i va dir que «no hem de tenir por i hem de saber gestionar el risc prenent mesures». La presidenta de la Cambra va comparar els efectes del coronavirus amb els accidents de cotxe. «Hi ha accidents, però no hem de tenir pànic a conduir», va dir.

Roigé va dir que, com succeeix en totes les crisis, «hi ha sectors molt afectats, com el del turisme i el comerç», però altres que «fins i tot han triplicat la plantilla, com els relacionats amb la telemàtica». L’objectiu és cercar solucions i, en aquest context, va dir que el comerç de Tarragona ha de millorar en la venda en línia per fer front a les grans distribuïdores mundials que treballen les 24 hores del dia, siguin o no festius. «El comerç de proximitat ha de treballar en la venda per Internet», va dir. En aquest context, va recordar que la Cambra ha fet cursos de formació i de promoció per a l’obtenció del Segell de Confiança avalat pel Ministeri de Sanitat i la secretaria de Comerç, que és vàlid a tota Espanya». Els establiments que en disposen generen confiança al consumidor, ja que suposa una garantia.

Roigé va apuntar que «la crisi ens va agafar a tots per sorpresa» i va recordar que en els inicis «no es trobaven mascaretes a les farmàcies i els sanitaris no disposaven dels equips necessaris per fer front a la pandèmia, però hem après i ara tothom està més preparat». Aquest efecte també es visualitza en molts establiments comercials, que com altres sectors han hagut d’adaptar-se a les circumstàncies.

Roigé es va mostrar crítica amb els governants i va afirmar que els polítics han fet «una mala gestió» de la pandèmia «des de l’inici». La presidenta de la Cambra va dir que s’hauria d’haver reaccionat d’una altra manera.

Roigé considera urgent «reactivar el consum, especialment en l’àmbit del comerç de proximitat, fer programes de formació i de promoció i adaptar-se al mecanisme de venda en línia». La presidenta de la Cambra va reclamar la declaració de Tarragona com a municipi turístic per poder competir amb localitats pròximes que sí que disposen d’aquesta denominació.

tracking