Diari Més

Conflicte

Els veïns de la Part Alta temen que hi hagi més incendis en cases ocupades

Denuncien que en un habitatge del carrer Ferrers s’acumulen matalassos i un bon nombre de bombones de butà

Una cuina i altres deixalles, ahir al carrer Ferrers.

Els veïns de la Part Alta temen que hi hagi més incendis en cases ocupadesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació a la Part Alta per l’ocupació d’habitatges està arribant a límits preocupants, segons han manifestat veïns d’aquest barri tarragoní. La situació «és greu», van dir ahir a aquesta redació, i van denunciar que «es poden produir més incendis, com el que hi va haver en un edifici de la plaça dels Sedassos fa dues setmanes». Els veïns, que prefereixen mantenir el seu anonimat, van afirmar que en un immoble del carrer Ferrers «s’acumulen matalassos i moltes bombones de butà, i tenim por a que un dia es produeixi una explosió, ja que res està en condicions».

A situacions com la narrada pels veïns del barri se suma la sensació d’inseguretat, agreujada per fets com la baralla que va tenir lloc el passat dissabte a la tarda i que va requerir la participació dels Mossos d’Esquadra. Els fets es van produir al carrer d’en Salines. La policia autonòmica va ser alertada que un grup de joves s’estava barallant. Segons van apuntar testimonis presencials, els protagonistes de l’incident van ser menors no acompanyats, coneguts com a MENA, i un grup d’ocupes. Aquests dos col·lectius són, segons els veïns de la zona, els causants de bona part de la problemàtica d’inseguretat ciutadana que es produeix a la Part Alta i que consideren «s’ha de solucionar com més aviat millor i abans que passi una desgràcia».

En els darrers dies proliferen a les xarxes socials comentaris amb relació als fets que estan succeïnt en aquest barri de la ciutat. De fet, fa temps que, de manera reiterada, veïns de la zona denuncien l’augment de robatoris al carrer, tant a persones de la Part Alta com de turistes de pas que visiten la ciutat. L’augment de la sensació d’inseguretat ha anant creixent en els dos últims anys.

«M’insulten i amenacen»

Una veïna que comparteix edifici amb ocupes va declarar a aquesta redacció que està atemorida i que la vida s’ha convertit en un malson des que tres dels habitatges estan ocupats per persones que «no em deixen viure i que, amb la seva actitut, han fet que hagi caigut malalta». La veïna, que respon a les inicials E.A, resideix en un dels carrers de la Part Alta que en els darrers mesos s’ha convertir en un dels més insegurs.

La veïna va relatar que la setmana passada «una noia em va arrencar part de la pell i vaig haver d’anar a l’hospital, mentre uns nois m’insultaven». La noia, que fa vuit anys que resideix en el mateix domicili, va dir que «els ocupes es fan les víctimes, si els dius alguna cosa, t’acusen de racista i, la realitat, és que fan que la convivència sigui impossible». A més, va comentar que «a l’inici, quan van ocupar les cases, vaig ser amables amb ells, però no hi ha manera que tinguin un comportament normal».

Per altra banda, la veïna s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per trobar una solució a la seva situació i poder accedir a un habitatge on la seva vida sigui «tranquil·la». E.A. va afirmar que «ningú m’està ajudant, ni els serveis socials, i l’únic que demano és un habitatge de lloguer que pugui pagar». «Tota la meva vida he viscut a la Part Alta i vull seguir en aquest barri, no vull marxar a un que no sigui el meu de sempre», va recalcar, per afegir que la situació en que es troba «m’està constant la salut». E.A. va apuntar que «tinc dues malalties cròniques, he empitjorat a causa de la covid-19 i, també, per la situació en que em trobo per culpa dels ocupes».

Segons va explicar la veïna, «trenquen els vidres, es neguen«a arranjar la porta que ells van trencar, per la nit i, fins i tot de matinada, fan molt soroll, i roben els fussibles del comptador de la llum». «La meva salut no està bé i em poden matar», va afegir, per concloure dien que «des del passat mes de maig viure en aquest edifici ocupat s’ha convertit en un turment».

Discrepància pels joves de l’edifici de Sedassos calcinat

El grup municipal de la CUP va criticar ahir dimarts la «falta de coordinació entre l’Ajuntament i la pensió on es van ubicar els joves migrants sense referents familiars després de l’incendi» que es va produir en un immoble de la plaça dels Sedassos fa dues setmanes. La CUP va dir que, «malgrat el consistori va fer públic a través de les xarxes que els joves s’hi podrien quedar durant una setmana més, aquesta informació no va ser notificada a la pensió on s’allotgen». Aquesta formació es va mostrar ˜preocupada» davant «la manca de diligència, coordinació i bona planificació de l’Ajuntament a l’hora de donar una resposta clara en matèria d’habitatge als joves que ocupaven l’edifici de la plaça dels Sedassos i que va patir un incendi el passat 22 de juliol». La CUP va recordar que «som davant una problemàtica que tothom està patint, des del mateixos joves com les veïnes del barri, a causa de la inacció del consistori».

tracking