Diari Més

Professions

Sergi Boada i Remedios Rico aspiren a presidir el Col·legi de Metges de Tarragona

Un dels candidats es va presentar als comicis del 2016, en què es va imposar Fernando Vizcarro

Sergi Boada i Remedios Rico aspiaren a substituir Fernando Vizcarro al capdavant del COMT.

Sergi Boada i Remedios Rico aspiren a presidir el Col·legi de MetgesCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sergi Boada Pié i Remedios Rico Urios encapçalen les dues llistes que aspiren a dirigir el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT). El període electoral s’iniciarà l’1 de setembre i finalitzarà el 14 d’octubre d’aquest any. Boada ja va presentar la seva candidatura a la presidència del COMT el 2016, en les quals es va imposar l’actual president, Fernando Vizcarro. Per la seva banda, Rico ocupa en l’actualitat el càrrec de secretària d’aquest estament col·legial que presideix Fernando Vizcarro i pertany a la junta directiva des del 2008.

La Junta Electoral del COMT es va reunir divendres de la setmana passada per proclamar oficialment les candidatures dels dos professionals de la medicina que buscaran el vot dels seus companys de col·legi des del primer dia de setembre.

Sergi Boada va néixer a Tarragona, és anestesiòleg i algòleg, i coordinador mèdic de la Unitat de Dolor de l’Hospital Joan XXIII des del juny de 2012. Va ser impulsor de l’Associació de Metges en Exercici Lliure de Tarragona. Remedios Rico va néixer a Cartagena, és metgessa de Medicina Familiar i Comunitària al CAP Salou i també treballa a Centre Mèdic Rambla Nova, a Tarragona. És vocal d’Atenció Primària Rural del COMT i integrant del grup de traball AP25 de l’OMC.

La llista que lidera Boada té com a candidats a les tres vicepresidències a Maria del Carmen Boqué, Mireia García Villarubia i Pere Gesaró Jornet. Per l’altra banda, acompanyen Rico en els primers jocs, destinats a les vicepresidències, Fortunato Pérez Moreno, José A. Porras Ledantes i Gustavo H. Yupanqui.

Les claus de les eleccions

La Junta Electoral ha publicat un escrit en el qual recorda «als candidats i a la col·legiació en general les condicions excepcionals en què es desenvolupa la present contesa electoral per causa de la pandèmia ocasionada per la covid-19 i de les modificacions que això ha significat en el calendari respecte a allò que hagués estat habitual». En un apartat del comunicat, afegeix que, «de conformitat amb allò que preveu el calendari electoral, la campanya començarà el pròxim dia 1 de setembre de 2020 fins al 14 d’octubre de 2020, restant totalment inhàbil el mes d’agost».

La Junta Electoral alerta del fet que, «un cop proclamades definitivament les candidatures i efectuades pel COMT les comunicacions a la col·legiació d’aquestes, caldrà que ambdues candidatures s’abstinguin de realitzar ni promoure cap acte de comunicació ni promoció de la seva candidatura tant en Internet, xarxes socials ni per mitjans de missatgeria instantània, correu electrònic, telèfon ni cap altre mitjà». A més, recorda que «no són admeses actes destinats a la promoció de la candidatura».

tracking