Diari Més

Seguretat ciutadana

Els veïns alerten: «Sant Pere i Sant Pau es pot convertir en un barri perillós»

Dimecres a la nit es va produir una baralla i alguns veïns diuen que un individu portava una pistola

En la imatge captada després de les 10 de la nit del dimecres es veuen diverses patrulles policials.

Els veïns alerten: «Sant Pere i Sant Pau es pot convertir en un barri perillós»G.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El darrer incident ocorregut a Sant Pere i Sant Pau, la nit del passat divendres al voltant del Bloc Sant Tomàs, ha encès totes les alarmes al barri. Superades les 22 hores, un veí va alertar els Mossos d’Esquadra que a l’exterior d’un establiment comercial s’estava produint una baralla i que una persona amenaçava a una altra, presumptament amb una arma de foc. Els fets van tenir lloc quan ja hi havia poca gent al carrer i un mínim de vuit vehicles policials van fer acte de presència, com reflecteix un vídeo gravat per un veí de la zona on es va produir l’incident.

Segons van informar els Mossos d’Esquadra a aquesta redacció, quan els agents van arribar al lloc de la baralla les quatre persones que estarien implicades havien marxat del lloc, com van relatar persones que van presenciar els fets, els policies van iniciar una recerca per la zona. Els testimonis van informar els agents que ells no havien vist cap arma, tot i que tant la persona que va donar l’avís com pels comentaris d’altres que van passar pel carrer van explicar que sí que un dels participants en la baralla hauria exhibit l’arma.

Una persona consultada per aquesta redacció va informar que l’individu va marxar i al cap d’uns minuts va tornar al lloc dels fets sense cap arma. Per la seva banda, els Mossos van indicar que una patrulla va localitzar un dels implicats i quan el van escorcollar van comprovar que no portava cap arma a sobre.

El president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau, Luis Trinidad va explicar a Diari Més que, en assabentar-se dels fets, «vaig enviar un missatge al regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño», i «passades unes hores, dels fets encara no m’ha contestat», va dir ahir dijous al migdia. Trinidad va apuntar que «fa tres setmanes li vaig demanar una reunió amb ell i representants de les forces de seguretat per parlar de la problemàtica existent al barri, cada vegada més preocupant, però encara no he rebut resposta i, per tant, desconec quan es farà la trobada». El president de l’associació va comentar que «fa anys que demanem que hi hagi més presència policial i patrulles a peu a Sant Pere i Sant Pau perquè s’està convertint en un barri perillós». «Cada cop es produeixen més fets relacionats amb la inseguretat», va apuntar i, per tant, «demanem que s’intensifiquin els controls policials», va dir Trinidad.

Recollida de signatures

Segons ha pogut saber aquesta redacció, veïns dels voltants del Bloc Sant Tomàs, on està ubicat l’establiment on presumptament es va iniciar la baralla de la nit del dimecres, han dut a terme una recollida de signatures. El resultat d’aquesta iniciativa ha estat entregat a la policia amb l’objectiu que es tingui en compte la seva reivindicació. El col·lectiu signant demana el tancament de l’establiment per què el consideren problemàtic. Els veïns també protesten dels sorolls que hi ha a l’exterior de l’establiment, fins i tot a la matinada.

En aquest context, Luis Trinidad va comentar que «la seguretat al barri s’està degradant». De fet, va denunciar que «a Sant Pere i Sant Pau s’està instal·lant la inseguretat i el nivell va pujant, sobretot a la nit, fet que ens preocupa i molt». El president de l’associació de veïns va apuntar que des de fa aproximadament un any «cada vegada hi ha més incidents amb gent que porta armes de foc o navalles i, es per aixó, que vam demanar reunir-nos amb el regidor Castaño, ja que cal cercar una solució abans que la situació evolucioni cap a pitjor». Trinidad confia que la trobada amb el responsable de Seguretat Ciutadana «es produirà aviat», va dir el president de l’entitat veïnal.

tracking