Diari Més

Veïnal

Veïns de Torreforta denuncien l'estat d'abandonament que presenta el barri

Només els passos de vianants dels accessos estan pintats, els de la resta del nucli s’han desdibuixat i alguns carrers presenten grans clots

Un dels passos de vianants del barri completament esborrat.

Veïns de Torreforta denuncien l'estat d'abandonament que presenta el barriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Torreforta han començat a organitzar-se per posar en evidència l’estat d’abandonament que pateix el barri i que estan denunciant des de fa, almenys, dos anys. Ni l’anterior govern a l’Ajuntament de Tarragona, ni l’actual, han posat encara fil a l’agulla per, com a mínim, pintar els passos de vianants, els quals han desaparegut completament dels carrers.

«Tot el que són les entrades al barri està mig decent, però el nucli urbà de Torreforta és una altra història», afirma Pedro Guerra, qui ha organitzat un grup a les xarxes socials per denunciar els desperfectes del barri. «Tots els passos de vianants de l’interior del barri estan desdibuixats, n’hi ha que, fins i tot, han desaparegut. Fa anys que reclamem que els pintin. Ja que no hi ha passos elevats perquè els cotxes redueixin la velocitat, com a mínim volem passos de vianants en condicions. No pot ser que travessar un carrer sigui una aventura», afegeix Guerra. Al carrer Gandesa, per exemple, hi ha tres passos de vianants, «però cap està en bones condicions». Tanmateix, el carrer Montblanc, que transcorre entre la Granja i l’N-340 hi ha un altre que presenta un gran clot des de fa temps. La calçada també està enfonsada al carrer Tortosa, segons els veïns, degut al pas dels autobusos.

Afirmen que han denunciat reiteradament aquesta situació a l’aplicació Epp!, que l’Ajuntament va habilitar per informar sobre les incidències que es trobin a la ciutat. «I la resposta és que la queixa ha estat rebuda. A l’associació de veïns del barri, li diuen que tot té un tràmit, però fa anys que reclamem», insisteixen els veïns.

D’altra banda, reclamen voreres més amples o que, com a mínim, no estiguin ocupades per fanals o pals. «Moltes voreres estan aixecades i n’hi ha de 70 centímetres d’amplada com a molt per les que no es pot passar en cadira de rodes», expliquen els veïns.

Una altra de les queixes dels veïns és la manca de neteja dels contenidors en superfície i l’eliminació d’algunes illes. Al carrer Gandesa, es va eliminar una de les dues que hi havia a finals de juny. «N’hi ha carrers que en tenen molts, com el carrer Francolí, el qual té quatre, i a d’altres, com el carrer Gandesa, els veïns han de fer més de 600 metres per llençar la brossa. Hi ha molta gent gran a la zona», explica Pedro Guerra.

Segons els veïns, abans els contenidors es netejaven almenys una vegada per setmana. Ara, segons asseguren, «la majoria d’illes de contenidors fan una pudor insuportable. Amb les altes temperatures de l’estiu fan molt mala olor i molts estan plens», afegeixen.

Un clot a dins d'un altre a un dels carrers del barri.

Veïns de Torreforta denuncien l'estat d'abandonament que presenta el barriCedida

Un fanal al mig de la vorera, altra de les queixes dels veïns

Veïns de Torreforta denuncien l'estat d'abandonament que presenta el barriCedida

tracking