Diari Més

Ensenyament

La Generalitat considera «injustificable» no obrir l'escola de l'Arrabassada el curs 2021-22

El conseller afirma que el mateix any començarà el primer curs d'ESO a l'institut del centre

Les obres de l'Escola Arrabassada han patit un retard per problemes de l'empresa i la covid-19.

La Generalitat considera «injustificable» no obrir l'escola de l'Arrabassada el curs 2021-22Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló va assegurar ahir dimecres a Tarragona que el futur Institut Arrabassada acollirà els primers alumnes el curs 2021-2022. Estrenaran les aules els estudiants de primer d’ESO, mentre que els de segon, tercer i quart hauran d’esperar fins al curs 2022-2023. Bargalló també va afirmar que l’Escola Arrabassada «funcionarà el curs 2021-2022 i seria injustificable que no fos així». El conseller va reconèixer que en la construcció de l’Escola hi ha un retard «important». De fet, l’AMPA ha manifestat en reiterades ocasions el seu malestar per aquesta situació i fins i tot va protagonitzar una acció de protesta a la plaça de la Font el passat mes de juny.

La construcció de l’edifici s’està endarrerint a causa de l’aturada provocada per la covid-19 i pels problemes econòmics que travessa l’empresa que executa el projecte. Bargalló va dir que «hem revertit la situació parlant amb la mateixa empresa, que té en marxa dos projectes de la Generalitat i està complint amb l’acord al qual vam arribar les dues parts».

El conseller va informar que «en el pròxim paquet» d’actuacions constructives que durà a terme el departament d’Educació està «l’Escola Ponent de Tarragona». «És el primer dèficit a solucionar a Tarragona», va remarcar. Bargalló va dir que «el sistema educatiu té mancances històriques, com les retallades als professionals que s’han de tornar i d’infraestructures». «Ara –va apuntar– no fem retallades com abans, hem contractat 8.000 professionals i es faran noves inversions, entre les quals l’Escola Ponent».

Trobada amb Ricomà

Bargalló es va reunir ahir al matí amb l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà. Entre els temes abordats, es va parlar de l’inici del pròxim curs escolar. El conseller va garantir que el 14 de setembre s’iniciarà el curs «amb normalitat», sempre que la pandèmia de la covid-19 no evolucioni de manera negativa. «Hem parlat de les condicions que s’estan valorant per garantir els espais necessaris per poder iniciar el curs, i durant el mes d’agost continuaran els contactes», va dir Bargalló, qui va subratllar que les mesures de seguretat que s’estan adoptant i que s’acabaran d’elaborar en les pròximes setmanes possibilitaran que els alumnes catalans tornin a les aules el 14 de setembre.

Nova biblioteca

L’alcalde Ricomà va destacar, per la seva banda, que «el departament d’Educació i l’Ajuntament de Tarragona s’han coordinat de manera positiva i hem fet una bona feina». Un dels resultats del «treball conjunt» serà que el futur Institut Arrabassada incorporarà espais d’equipaments socials i culturals. En aquest context, Ricomà va destacar que inclourà «una biblioteca pública oberta a tota la ciutat». L’alcalde va comentar que en determinades zones del terme municipal «falten equipaments», com succeeix «a la zona de Llevant». La nova infraestructura cultural «està contemplada en el Pla de Biblioteques que l’Ajuntament aprovarà el pròxim mes de setembre».

L’alcalde va apuntar que dotar de pressupost la construcció de l’Institut Arrabassada, com va decidir el Govern la setmana passada, «és una gran notícia», com també ho és el fet de «poder incorporar equipaments tan necessaris com una biblioteca».

tracking