Diari Més

Ensenyament

Bargalló assegura a Tarragona que el curs començarà al setembre amb «absoluta seguretat»

El conseller ha destacat que el futur institut-escola de l'Arrabassada serà, a més, un espai «comunitari, social i cultural», amb una biblioteca oberta a la ciutadania

El conseller Bargalló durant la seva visita a l'Ajuntament de Tarragona.

Bargalló assegura a Tarragona que el curs començarà al setembre amb «absoluta seguretat»Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que al setembre obriran totes les escoles «amb plena i absoluta seguretat».

Josep Bargalló s'ha desplaçat aquest dimecres fins a la ciutat de Tarragona, on ha visitat l'ajuntament de la ciutat i ha mantingut una reunió amb el seu alcalde, Pau Ricomà.

Els aspectes tractats a la reunió han versat sobre l'inici de curs, les preinscripcions i matrícules a la ciutat i l'ampliació de l'institut-escola de l'Arrabassada, que va aprovar el Govern la setmana passada.

Després de la reunió, el conseller ha afirmat que l'inici de curs es farà «amb presencialitat, amb unes condicions en què podrem garantir els espais necessaris i també amb mesures d'higiene i prevenció de seguretat garantides».

El conseller ha subratllat que «fins ara, quan hi havia hagut una crisi econòmica, la resposta havia estat una retallada en educació».

No obstant això, amb l'actual crisi «per primera vegada, la resposta ha estat més inversió en professorat, en construcció, en un pla d'educació digital i en un altre de millora d'oportunitats educatives», ha afegit Bargalló.

Sobre el nou institut-escola ha assenyalat que «serà un pol comunitari molt important en aquella zona de la ciutat», perquè tindrà «caràcter educatiu, però també serà comunitari, social i cultural».

Segons que han explicat fonts municipals, l'institut-escolacomptarà amb una biblioteca «no sols pel centre educatiu, sinó que, a més, també donarà servei a tots els habitants de Llevant, serà una biblioteca oberta a la ciutadania com la resta de biblioteques, i en la qual s’hi desenvoluparan activitats culturals», segons que han acordat l'Ajuntament i la Generalitat.

Després de la visita a Tarragona, el conseller s'ha desplaçat al municipi proper de Vallmoll, amb l'alcalde, Josep Lluís Cusidó, ha signat un conveni per a la construcció de la nova escola Verge del Roser.

Per a la construcció de el nou edifici, Bargalló ha destacat que «s'utilitzarà un sistema modern» que és «ràpid, bo i eficient» que s'ha utilitzat «en altres llocs del país amb resultat excel·lent» i que a més resulta «més funcional i més sostenible a nivell energètic «.

tracking