Diari Més

Patrimoni

L'Ajuntament de Tarragona convoca el pla museogràfic del projecte Porta Tarraco

La Volta del Pallol es destinarà als turistes

Imatge de la plaça del Pallol, on s'executarà el projecte.

Tarragona tindrà un centre de recepció de visitants a la Part AltaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha tret a licitació la redacció d’un pla museogràfic vinculat al projecte Porta Tarraco, que preveu remodelar la Volta del Pallol per convertir-la en centre de recepció de turistes i on, en el futur, s’ubicarà la maqueta de la ciutat romana. El projecte també preveu actuacions en l’Antiga Audiència, on hi ha importants restes de Tarraco. El pressupost màxim destinat al pla museogràfic ascendeix a 16.940 euros, IVA inclòs. Entre els objectius està la redacció d’un guió museogràfic i la creació d’elements audiovisuals que donin a conèixer com era la ciutat romana de Tarragona.

En el decurs de l’any passat la Generalitat de Catalunya va garantir una subvenció de 300.000 euros destinats al projecte Porta Tarraco, valorar en 600.000 euros. El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat va valorar amb la màxima puntuació el projecte presentat per l’Ajuntament de Tarragona, amb un total de 69,4 punts. Segons les bases, aquest projecte ha d’estar finalitzat el 30 de setembre del pròxim any 2021.

Estadístiques que manega l’Ajuntament estableixen el fet que el seixanta per cent dels turistes que visiten la ciutat accedeixen a la Part Alta per la plaça del Pallol, la qual cosa va facilitar la decisió de destinar la volta romana com a seu del centre de recepció de turistes. L’objectiu és, a més de facilitar informació de primera mà, que les persones que hi accedeixin puguin visualitzar el recorregut que, posteriorment, podran fer pels carrers de la ciutat antiga, a més de facilitar-los una explicació sobre els monuments que els sortiran al pas. Cal recordar que la Volta del Pallol va ser el primer indret on es va ubicar la maqueta de la Tarraco del segle I dC i que, posteriorment, es va col·locar a l’edifici de l’Antiga Audiència.

tracking