Diari Més

Afers socials

El Govern obre a Tarragona una unitat pionera d'atenció integrada a menors víctimes d'abusos sexuals

El centre es basa en el model Barnahus, molt estès al nord d'Europa i que pretén evitar la revictimització

Un espai de recepció amb sofà, peluixos i joguines a la nova unitat integrada d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals (Barnahus) de Tarragona.

El Govern obre a Tarragona una unitat pionera d'atenció integrada a menors víctimes d'abusos sexualsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Complex Educatiu de Tarragona compta amb la primera unitat integrada d'atenció a infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals de Catalunya. El projecte està basat en el model Barnahus, on tots els departaments que intervenen en un cas d'abús sexual infantil es coordinen i treballen sota el mateix sostre, evitant així que l'infant s'hagi d'anar desplaçant als diferents serveis involucrats i haver de passar el tràngol de repetir la seva història. Es tracta d'un model que està molt estès als països nòrdics però que és pioner al sud d'Europa. Des que es va posar en marxa a l'abril, la unitat tarragonina ha atès 33 víctimes. Si els resultats de la prova pilot són satisfactoris, el Govern preveu obrir més centres en altres indrets del país.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, han visitat el projecte aquest dimecres. La unitat s'ubica de moment en un emplaçament provisional i la intenció és que s'instal·li definitivament en un espai de nova construcció en el mateix Complex Educatiu de Tarragona.
tracking