Diari Més

Política municipal

Ballesteros diu que «un ple monogràfic sobre el POUM seria un foc d'encenalls»

El PSC treu pit de la urbanització de la zona de Campclar on s’ha d’establir Ten Brinke i on es construiran 400 habitatges de protecció oficial

Ballesteros i Ramos, a la tanca de separació de la zona on s'han iniciat les obres a Campclar.

Ballesteros diu que «un ple monogràfic sobre el POUM seria un foc d'encenalls»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i la portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de la ciutat, Sandra Ramos, van convocar ahir una roda de premsa a tocar de la finca on Ten Brinke construirà un centre comercial i que ja es troba en obres. Els representants del PSC van recordar que el projecte el va fer possible l’anterior govern municipal comandat per Ballesteros i van dir que «és una mostra del fet que nosaltres si pensem en un urbanisme que relliga la ciutat». Amb l’execució del projecte, «Campclar arriba a les Gavarres», va destacar Ramos, qui va destacar que «el més important és que es construiran 400 habitatges de protecció oficial».

Ramos va mostrar la seva satisfacció per «la marxa de les obres» i va apuntar que el nou espai residencial de Tarragona que s’aixecarà a Ponent «és un bon exemple de política urbanística de veritat: social i cohesionadora». «Mai s’havien projectat tants habitatges públics en un pla urbanístic i, de les quasi 1.200 habitatges que s’hi construiran, 400 seran pisos de lloguer social», va explicar. La urbanització del conegut com a PP-10 «relliga els barris de Ponent de Campclar i Bonavista i els uneix a l’Anella Mediterrània», va dir la portaveu del partit socialista. «Avui està plena de gent fent esport i passejant», va remarcar Ramos, «perquè nosaltres vam fer un urbanisme coherent». Ramos va instar al govern format per ERC i ECP a «deixar de generar incerteses als promotors i apostin per l’obra nova respectuosa amb el medi ambient».

La portaveu socialista va remarcar que el govern municipal actual «no parla d’aquest projecte per què el va aprovar amb la boca petita, mentre que nosaltres estem orgullosos». «Fa anys en aquest espai hi havia el barri de l’Esperança i als anys 80 l’alcalde Josep Maria Recasens ja va pensar que seria una bona zona esportiva», va comentar. En aquell període es va construir l’estadi d’atletisme i el velòdrom, dues instal·lacions que es van completar amb els Jocs Mediterranis. Precisament, Ramos va dir que li semblaria molt bé que el nou nucli d’habitatges que sorgirà de la promoció porti el nom de «barri dels Jocs».

«Un POUM ben pensat»

En aquest context, Ballesteros va apuntar que la zona residencial que creixerà al voltant del complex comercial de Ten Brinke és causa directa «d’un POUM ben pensat». Aquesta intervenció urbanística «permetrà que la gent no hagi de marxar de Tarragona per anar a residir a altres poblacions», va dir.

Amb relació a la decisió del ple municipal del passat divendres, de convocar una sessió monogràfica per abordar aspectes del POUM, Ballesteros va dir que «seria un foc d’encenalls» i «el que s’hauria de convocar és el Consell d’Urbanisme, on tothom està representant, partits polítics i entitats, i així poder dir quin urbanisme volem per a la nostra ciutat». L’exalcalde va recordar que «a Tarragona fer un POUM nou va costar quinze anys» i va apuntar que és «gairebé impossible». De fet, Ballesteros va afirmar que «el POUM no es tocarà», per afegir que «amb la legislació actual és difícil plantejar fer un nou POUM».

tracking