Diari Més

Salut

L'Hospital Joan XXIII posa en marxa un nou tractament per als pacients amb litiasi urinària

Permetrà que més de 400 pacients de Tarragona i de l’Ebre no hagin de traslladar-se a Barcelona

És un tractament que es realitza amb ones de xoc, no invasiu i sense ingrés.

L'Hospital Joan XXIII posa en marxa un nou tractament per als pacients amb litiasi urinàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona (HJ23) ha incorporat un aparell d’última generació de litotrípsia extracorpòria per ones de xoc (LEOX) per tractar als pacients amb litiasi urinària (pedres al ronyó o a les vies urinàries). Aquest tractament, no invasiu i sense ingrés, permet esmicolar els càlculs renals amb la pressió generada per les ones de xoc, sent expulsats posteriorment per l’orina i evitant moltes intervencions quirúrgiques.

Aquest aparell de LEOX, és el primer i únic disponible a la sanitat pública a la província de Tarragona i evitarà que més de 400 pacients a l’any de les regions sanitàries del Camp de Tarragona i de Terres de l’Ebre hagin de traslladar-se a Barcelona per tractar-se.

Així, el Servei d’Urologia podrà oferir un tractament integral de la litiasi urinària: LEOX, nefrolitotomia percutània, ureteroscòpia rígida i flexible amb fragmentació làser, cirurgia laparoscòpica i tractament metabòlic del pacient litiàsic.

D’aquesta manera la LEOX s’incorpora al parc tecnològic de l’HJ23, sumant-se a la cirurgia robòtica, els làsers d'alta potencia i altres tecnologies, que confirmen la referència, el lideratge clínic, quirúrgic i tecnològic del centre hospitalari al territori.

tracking