Diari Més

Política

Varas: «Vol la meva dimissió un partit amb imputats per corrupció»

La regidora republicana treu importància al canvi en el cartipàs i a la petició de cessament del PSC

Imatge d'arxiu de la regidora d'ERC Paula Varas, qui ha de ser la responsable de Domini Públic.

Varas: «Vol la meva dimissió un partit amb imputats per corrupció»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidora republicana de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, ha respost amb contundència a les declaracions de la portaveu del grup municipal socialista, Sandra Ramos, qui va manifestar que «després de reiterades peticions, per fi el govern municipal entra en raó i fa fora Varas de terrasses». El ple municipal del passat divendres va acordar el relleu de Varas al capdavant de Domini Públic per Maria Cinta Pastó, qui en el decurs del mateix va prendre possessió del càrrec en substitució de Laura Castel, que fa unes setmanes va anunciar que deixava el seu seient al consistori tarragoní.

Amb relació a les crítiques rebudes del PSC, formació que va dir que «la consellera d’ERC ha creat un conflicte innecessari entre el sector de l’hostaleria i el consistori», per la qual cosa en reiterades ocasions «hem demanat la seva dimissió» com a responsable de Domini Públic, i «ens alegrem que ens donin la raó perquè Varas no era la regidora adequada per seguir en aquesta àrea». La regidora de l’equip de govern va manifestar ahir diumenge a aquesta redacció que la petició de deixar el càrrec l’ha fet un partit «amb imputats pel delicte de corrupció més greu de la democràcia a Tarragona».

La regidora republicana va afegir que ha estat víctima «d’un atac personal –del PSC– per anar en contra d’un govern que està fent les coses molt bé, perquè ells van perdre el govern i, com a oposició, no sap com actuar». «Entenc –va afegir Varas– que ells ho estiguin passant malament políticament, però el canvi ha estat una bona decisió del govern i, en part, l’he forçat jo». La ja exresponsable de Domini Públic va remarcar que les mesures «les adoptem de manera conjunta i després de fer una profunda reflexió de cada cas». A més, «no estic disposada que es perjudiqui el govern», va dir.

«No em degraden »

Varas no va voler entrar a valorar les declaracions de la socialista Sandra Ramos en les quals deia que la regidora republicana «ha creat un conflicte innecessari entre el sector de l’hostaleria i el consistori». No obstant això, i després d’assegurar que «no em correspon fer una valoració política», Varas va apuntar que «no em degraden políticament perquè ha estat una decisió estratègica i personal, i he deixat Domini Públic quan ho hem cregut convenient, i amb el suport de l’alcalde i del govern».

La regidora va ser molt qüestionada per sectors vinculats a l’hostaleria per la seva política sobre les terrasses de bars i restaurants durant el decret d’alarma per la covid-19. En aquest context, Varas va dir que «l’àmbit de les terrasses és mínim dins de Domini Públic, que també s’encarrega de les fires, l’ús de les platges, els guals i les festes que organitzen entitats com les associacions de veïns». «En aquest conjunt, les terrasses és una qüestió insignificant», va remarcar, tenint en compte que el PSC va demanar la seva dimissió per les decisions de la republicana en aquesta matèria. De fet, «mai he portat el sector de l’hostaleria, tot i que Domini Públic executa decisions com les preses amb relació a les terrasses».

Canvis al cartipàs

Els canvis al cartipàs situen Paula Varas com a nova responsable de Pressupostos Participatius. «És coherent, ja que porto els Consells de Districte», va afirmar. Varas va anunciar que aviat «començarem a fer el treball de consulta mitjançant la plataforma de participació de l’Ajuntament, i les associacions de veïns, esportives i culturals, entre altres». Maria Cinta Pastó és la nova responsable de Domini Públic, a més de presidenta del Patronat de Turisme i assumeix Ciutats Patrimoni de la Humanitat i Contractació. Així mateix, Jordi Fortuny s’encarrega del projecte del Banc d’Espanya i Relacions Internacionals, i Manel Castaño de Desenvolupament Econòmic.

tracking