Diari Més

Empreses

Aldi inicia la construcció del seu supermercat a la Via Augusta

La cadena alemanya té com a objectiu obrir prop de quinze establiments a l’any a Catalunya

Aspecte que oferia ahir diumenge el solar on anirà l'Aldi.

Aldi inicia la construcció del seu supermercat a la Via AugustaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de distribució alemanya Aldi ha iniciat els treballs per la seva arribada al carrer Barranc de Terres Cavades de Tarragona, en un solar flanquejat pels carrers Montserrat Roig i Via Augusta. La primera actuació ha consistit a preparar el terreny, anivellant-lo, i retallant el mur de muntanya que hi ha entre la Via Augusta i el solar on construirà el seu establiment, situat en una cota inferior. La ubicació del futur Aldi coincideix amb l’accés a l’extrem sud de la platja de l’Arrabassada des del barri del mateix nom i està localitzada a pocs metres de distància d’un establiment de la cadena Mercadona.

En l’espai que hi ha tot just al costat del futur establiment d’Aldi, també està prevista la construcció d’una quinzena d’habitatges unifamiliars, de similars característiques als que ja existeixen en aquesta zona de Tarragona. De moment, unes casetes d’obra i les actuacions realitzades per retallar el mur natural que hi ha a la Via Augusta, i l’esplanada, són les úniques evidències de l’inici dels treballs de construcció del nou establiment de la marca a Tarragona.

Aldi disposa de diversos centres de distribució a les comarques tarragonines i el seu objectiu és ampliar el nombre. Actualment, també es troba en fase de construcció un supermercat de l’empresa alemanya a Torredembarra. Aldi té establiments en localitats com Reus, Vila-seca, Vinyols i els Arcs, Calafell, Cunit, Roda de Berà, Valls, Amposta i Tortosa. L’objectiu d’obrir a la ciutat de Tarragona és guanyar mercat en clara pugna empresarial amb altres marques establertes des de fa anys i que són competidores en aquest sector.

Els orígens

Aldi té una llarga i consolidada trajectòria. L’empresa va néixer a la ciutat alemanya d’Essen. La primera botiga la van obrir els germans Karl i Theo Albrecht l’any 1946, partint d’un antic negoci familiar. Des del 1962 treballa sota la marca Aldi, un acrònim d’Albrecht–Diskont. La seva política expansiva l’ha portat a poder operar amb més de 10.000 establiments distribuïts en un total de 18 països. Aquesta marca és líder en el sector de distribució minoria a Alemanya i el seu pes específic en l’àmbit internacional ha crescut de manera considerable els darrers anys a escala mundial.

tracking