Diari Més

El Dia del Llibre rep el suport dels tarragonins i omple de vida la Rambla

Llibreters i floristes acullen amb satisfacció la bona resposta dels ciutadans a una jornada que no volen que se la compari amb la Diada de Sant Jordi

L'afluència de les  parades de llibres va ser constant al llarg de tota la jornada i 'M'explico', de Carles Puigdemont, va ser la novetat més demandada.

El Dia del Llibre rep el suport dels tarragonins i omple de vida la RamblaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coca del Banc d’Espanya de la Rambla Nova de Tarragona es va convertir ahir dijous en una versió reduïda de la Diada de Sant Jordi, on llibreters, floristes i escriptors van copar tot el protagonisme. Quatre llibreries i dos punts de venda de roses van ser els únics testimones d’una jornada que va posar color al principal passeig de la ciutat. Carles Puigdemont, amb M’explico, llibre presentat el passat dimecres, va ser el més buscat pels tarragonins entre les novetats editorials. També va signar molts llibres el periodista Moisés Peñalver, amb Els 155 manaments, un recull dels escrits que tots els dies publica a la contraportada de Diari Més.

La coca on es va celebrar el Dia del Llibre estava rodejada amb tanques amb l’objectiu de poder controlar l’afluència de persones que, en l’accés a l’interior de l’espai destinat a les parades, se’ls prenia la temperatura. Els punts de venda estaven protegits per mampares i no es podien fullejar els llibres com sí que es fa per Sant Jordi, per motius de seguretat sanitària. Tothom que va passar pels punts de venda es va mostrar comprensible amb una situació fora del que és habitual.

La llibretera Gertri Adseràdeia a mig matí que de les quaranta taules que utilitza per Sant Jordi, ahir n’eren 8, i va comentar que la distribució de l’espai decidit per l’Ajuntament de Tarragona «ha quedat molt bé» i va apuntar que «per Sant Jordi estaria bé ajuntar totes les parades de llibres». Pel que fa a les vendes, amb un preu reduït un 10 per cent, Adserà va comentar que «és important que siguin repartides».

Per la seva banda, Ricard Espinosa, de La Capona, va explicar que amb motiu del Dia del Llibre va muntar una quarta part de l’espai habitual de Sant Jordi. i va comentar que «vendre una quarta part de llibres seria fantàstic». Espinosa va remarcar que «res té a veure amb Sant Jordi». A més, va apuntar que amb la celebració del Dia del Llibre «donem ambient i la gent visualitza el nostre sector, i això és important».

Entre les persones que van adquirir un llibre, El primer piteu, d’Alfons Cama, i roses, estava l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà. «És bonic l’equilibri que hi ha entre l’activitat editorial i la seguretat, i hi ha un bon ambient», va dir. Ricomà va remarcar que amb l’organització de la jornada d’ahir es tractava «d’ajudar els sectors del llibre i de la rosa, que estan molt afectats per les conseqüències de la pandèmia».

En taules distribuïdes pel recinte, escriptors com Joel Santamaría o Jordi Folch signaven exemplars dels seus darrers treballs. Santamaríapresentava Humanofobia, «una novel·la forta que es llegeix en tres dies». L’escriptor es va mostrar «agraït amb l’Ajuntament de Tarragona no ha cancel·lat aquesta activitat». Santamaría va remarcar que «ho ha organitzat de tal manera que resulta més segur que anar a un súper a comprar». «Estic s’atisfet que s’hagi fet aquesta jornada», va remarcar.

Espai per les flors

Dolors Mohedano també es va mostrar satisfeta per la venda de roses. «Pensava que la Rambla no estaria tan animada, però la gent té ganes de celebrar el Sant Jordi que no es va poder fer, encara que sigui diferent». «És important mantenir l’esperit de Sant Jordi», va afirmar la florista. I com va comentar el llibreter Ricard Espinosa, «la gent ha vingut a comprar».

Anna Garcia va ser una de les persones que van participar del Dia del Llibre. A les seves mans portava una rosa. «L’espai és petit,però agraeixo el fet que no hi hagi parades de partits polítics». Garcia va indicar que una passejada per la coca del Banc d’Espanya «ha estat agradable». També es va mostrar satisfet Josep Amenós, un dels que va adquirir el llibre de Puigdemont.

La afluencia en los puestos de libros fue constante a lo largo de toda la jornada y 'M'explico', de Carles Puigdemont, fue la novedad más demandada.

El Dia del Llibre rep el suport dels tarragonins i omple de vida la RamblaOlívia Molet

Les roses van ser part de les protagonistes de la jornada.

El Dia del Llibre rep el suport dels tarragonins i omple de vida la RamblaOlívia Molet

Control de temperatura per accedir al tancat amb les parades de les llibreries i les roses.

El Dia del Llibre rep el suport dels tarragonins i omple de vida la RamblaDiari Més

tracking