Diari Més

Municipal

El PSC diu que «Tarragona és una ciutat abandonada per la Generalitat»

Sandra Ramos critica la «baixa» inversió del Govern i el fet que s’anunciï una partida per a l’Institut Arrabassada quan no s’ha acabat l’Escola

La portaveu del grup municipal Socialista a l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos.

El PSC diu que «Tarragona és una ciutat abandonada per la Generalitat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sandra Ramos, portaveu del PSC a l’Ajuntament, va manifestar ahir dimecres que «Tarragona és una ciutat abandonada per la Generalitat». Ramos va lamentar la «baixa» inversió que el Govern té previst fer en la ciutat, tot i que hi ha projectes que fa temps que esperen rebre diners com la Tabacalera o la Ciutat de Repòs i Vacances. «Estan encallats», va afirmar.

La dirigent socialista va comentar en roda de premsa que ERC governa a Tarragona i a la Generalitat, «però no ho sembla». En aquest context, amb relació a l’anunci fet el passat dimarts pel govern de la Generalitat, que ha dotat de partida pressupostaria la construcció de l’Institut de l’Arrabassada quan no s’ha acabat l’edifici de l’escola del mateix nom, Ramos va dir que «l’alcalde Pau Ricomà, que compateix partit amb el conseller Josep Bargalló, segueix sense dir res». La regidora del PSC va recordar que el projecte de l’Escola Arrabassada «va amb retard» i va afegir que «assegurar que dir que en un any tindrem l’institut és prendre el pèl».

Per altra banda, Ramos va apuntar que «ja es respira aire preelectoral per les autonòmiques i em jugo que la consellera de Salut vindrà a Tarragona per dir que es farà l’ampliació de l’Hospital Joan XXIII» i, per tant, «serà el quart representant d’aquesta conselleria que haurà vingut a la ciutat per parlar d’aquest projecte». La portaveu socialista es va jugar «una cervesa».

«Paper mullat»

Ramos va manifestar que els pressupostos de la Generalitat d’aquest any «són paper mullat» i va dir que l’únic projecte en marxa és «el del Centre Penitenciari Obert que, precisament, els veïns de la zona no volen». Com a mostra del tracte de la Generalitat cap a Tarragona pel que fa al capítol d’inversions, Ramos va comentar que «Tarraco Viva no ha rebut ni un euro i per a un festival que es fa a Girona dediquen 300.000 euros, més del que el Govern inverteix en la Muralla».

La portaveu del PSC no va dubtar a titllar de «paper mullat» els pressupostos de la Generalitat d’aquest any i va apuntar que «no hi ha cap partida destinada per l’alberg juvenil que s’anava a fer a la Ciutat Residencial ni per arranjar els pisos de Campclar que no tenen gas des del passat mes de març».

Per altra banda, va demanar al govern de la ciutat que «no s’arronsi i reclami a la Generalitat l’1,2 milions d’euros que deu a l’Ajuntament Tarragona per les beques de les llars d’infants». «El govern autonòmic ha de complir amb el que diu el conveni i la sentència del TSJC, és a dir, que retorni el terç del finançament que va assumir l’anterior govern socialista», va dir la regidora del PSC.

Amb relació als fets ocorreguts duran la visita dels reis d’Espanya a Poblet aquesta setmana, Ramos va dir que no faria cap valoració «com a partit», però sí «a títol personal». «És normal que es munti un dispositiu de seguretat quan hi ha una visita del cap de l’Estat, però no em sembla bé que es deixés passar a gent de Vox», va comentar, per afegir que «el rei ha de saber escoltar les crítiques». «Sóc republicana, però un cap d’Estat és un cap d’Estat», va concloure.

tracking