Diari Més

Municipal

Xavi Puig rebutja les condicions per muntar una fira a la Part Baixa de Tarragona

El regidor diu que «estem d’acord amb el barri»

Imatge d'arxiu de la Plaça dels Carros.

La CUP proposa impulsar un Mercat de Pagès a la Plaça dels CarrosMaps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del govern de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, va informar ahir dimarts a aquesta redacció que no ha estat aquesta administració la que promovia la instal·lació d’una nòria a la plaça dels Carros i es va mostrar en la línia de l’Associació de Veïns Barri del Port de rebutjar que aquest sector del barri albergués una fira aquest estiu. Puig va comentar que «l’Ajuntament va rebre la proposta d’una empresa per ubicar-hi a la plaça dels Carros una nòria, i així li ho vam traslladar a l’associació de veïns, ja que volíem comptar amb el vistiplau dels veïns».

En una primera instància, una assemblea celebrada a la seu de l’associació va acceptar dur a terme aquesta iniciativa, sempre que es respectés el descans dels veïns i que la instal·lació fos com menys sorollosa millor. En aquest context, Puig va matisar que «la proposta no va partir de l’Ajuntament i vam decidir que fossin els veïns que la valoressin». El regidor va afegir que «nosaltres vam oferir a l’empresa la plaça dels Carros per muntar la nòria, perquè aquesta proposava la Rambla Nova, on no hi ha espai, o davant de El Corte Inglés, que no necessita ser dinamitzat, com sí que ho és el comerç de la Part Baixa».

La sorpresa que ha conduït a l’Ajuntament a desestimar la proposta de l’empresa va ser quan aquesta «ens va presentar un projecte amb un elevat nombre d’atraccions, perquè volia omplir la plaça amb una fira», fet que hauria comportat uns elevats nivells de soroll. Davant d’aquesta tessitura, «vam acordar no autoritzar la instal·lació», va indicar Puig, qui va remarcar que «compartim la idea amb els veïns del barri, tant de l’associació com de la Xarxa de la Marina». «L’objectiu era dinamitzar el barri, però sense generar molèsties al veïnat», va concloure el regidor.

tracking