Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Tarragona compra un dron per vigilar les platges des de l'aire

L’operació d’adquisició té un preu de 18.121 euros i inclou la formació de la persona que serà l’encarregada de pilotar l’aparell

Imatge d'arxiu d'un dron.

L'Ajuntament de Tarragona compra un dron per vigilar les platges des de l'aire

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha adquirit a l’empresa Drone4Work un dron per incorporar al servei de vigilància de les platges del terme municipal i per col·laborar en accions vinculades a l’àmbit de la seguretat davant situacions d’especial risc. El preu de compra ascendeix a 18.121 euros, IVA inclòs, i el contracte inclou la formació de la persona que s’encarregarà de pilotar l’aparell, segons ha pogut saber aquesta redacció.

La presència d’un dron en l’espai aeri tarragoní contribuirà a detectar la presència massiva de persones a les platges durant la temporada de bany mentre duri l’episodi de pandèmia provocada per la COVID-19 i, de manera especial, a la Llarga, on el control d’aforament no es fa de manera tecnològica com sí que succeeix en altres espais del litoral del terme municipal com són les platges Arrabassada, Savinosa o la Mora.

La vigilància mitjançant drons aporta multitud d’usos més enllà dels que el dron adquirit per l’Ajuntament farà a les platges en la primera fase d’actuació. Aquesta mena d’aparell faciliten la localització de punts d’inici d’incendis forestals o la detecció d’incidents de tota mena, com ara accidents en la xarxa viària. D’entrada, però, aquesta redacció ha pogut saber que el primer destí de l’aparell adquirit a Drone4Work estarà directament vinculat a la vigilància a les platges. Aquesta aplicació ja s’utilitza en altres zones de Catalunya amb la finalitat de col·laborar, de manera segura, amb els serveis d’emergències en casos d’ofegaments o d’accidents que es produeixen en el medi marítim. El dron va proveït d’una càmera i fins i tot disposa d’un sistema de paracaigudes per si pateix una avaria quan està enlairat.

Proveeix l’Agencia Espacial

L’Ajuntament ha escollit una empresa especialitzada per apostar pels seus serveis. Drone4Work és proveïdora oficial de RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) per a vigilància de les instal·lacions que l’Agència Espacial Europea (AEE) té a Madrid. La seu social de l’empresa està radicada a la localitat madrilenya de Cienpozuelos. Per altra banda, Drone4Work està especialitzada en la integració de RPAS en cossos i forces de seguretat, tant públiques com privades, segons informa aquesta firma.

Tarragona se suma a una llarga llista de ciutats que han contractat els serveis de Drone4Work, entre les quals hi destaquen, a més de Madrid i diverses localitats de la comunitat, l’andalusa Chipiona o les canàries Telde i Arona. L’empresa es dedica també a la formació de les persones encarregades de pilotar els drons. La seva experiència en aquest terreny abasta a més de 300 policies formats.

tracking