Diari Més

Urbanisme

El govern de Tarragona proposarà al ple mantenir la sanció al Càmping Trillas

L’Ajuntament defensa que l’empresa va fer obres il·legalitzables i va generar danys paisatgístics

Recepció del Càmping Trillas Platja de Tamarit.

El govern de Tarragona proposarà al ple mantenir la sanció al Càmping TrillasGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de l'Ajuntament de Tarragona proposarà en el ple municipal del pròxim divendres mantenir la sanció que li va imposar al CàmpingTrillasPlatja Tamarit «per actes d'edificació il·legal a la zona de la muntanya o ordenar a la restauració dels espais malmesos», va manifestar a aquesta redacció el regidor de Territori, Xavi Puig, ahir dimarts. Un dels punts de l'ordre del dia proposa al consistori «resoldre el recurs de reposició interposat perTrillasPlatja Tamarit».

Puig va informar que el govern municipal considera que la citada empresa «va fer una instal·lació il·legalitzable, sense autorització, en la zona de muntanya» de l'establiment hostaler. L'Ajuntament va imposar a l'empresa una sanció de 900.000 euros per haver construït una seixantena de cases prefabricades sense llicència, el novembre de l'any passat, i la va obligar a «restaurar la zona afectada», va dir Puig. El regidor va comentar que si l'empresa «hagués procedit a fer la restauració, la sanció s'hauria reduït un 80 per cent, però no ho va fer i, per tant, la mantenim». Puig va dir que, amb aquella acció, l'empresa «va alterar l'espai, afectant la visual de la muntanya». El càmping està localitzat en l'entorn del Bosc de la Marquesa i en el punt on està ubicada la Torre de la Móra.

Per altra banda, Puig va indicar que «l'Ajuntament va escoltar els arguments i les al·legacions de l'empresa, tot i que les va presentar fora de temps». «Tot i tenir-los en compte, ladecisiódels tècnics no va canviar», va apuntar.

Sanció per la piscina

L’Ajuntament ja va sancionar l’empresa per un altre motiu el 2013, concretament per la construcció d’una piscina sense llicència i en sòl classificat com a no urbanitzable inclòs en el Pla Directiu Urbanístic del Sistema Costaner, per un import de 456.142 euros- L’any passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va reduir la sanció a 285.000 euros. Segons la sentència, el pèrit judicial va establir que el cost del projecte de construcció de la piscina, de 990 metres quadrats, era de 357.469 euros, assenyalant que l’informe tècnic municipal havia aplicat un cost per metre quadrat aplicable a les piscines de menys de 200 metres quadrats, «però inadequat per a les piscines de grans dimensions», va dir.

tracking