Diari Més

Veïnal

Els veïns del Barri del Port rebutgen la instal·lació d'una nòria aquest estiu

Carme Puig: «No volem que la plaça dels Carros s’ompli d’atraccions i defensem el descans de la gent»

L'associació descarta que la plaça sigui ocupada per més d'una atracció de fira.

Els veïns del Barri del Port de Tarragona rebutgen la instal·lació d'una nòria aquest estiuGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Barri del Port rebutja la proposta de l’Ajuntament de Tarragona de muntar una atracció de nòria aquest estiu a la plaça dels Carros. Així ho va manifestar ahir dilluns a aquesta redacció la presidenta de l’entitat, Carme Puig. D’entrada, l’associació veia amb bons ulls la instal·lació de la nòria per espai de dos mesos en un dels cors del barri, però l’ampliació de la proposta per part de l’Ajuntament, «que volia posar més atraccions», va ser el detonant que va provocar la negativa dels veïns. «Per a nosaltres, la prioritat és el descans de la gent i aquest es veuria complicat pel soroll, sobretot tenint en compte que molts veïns tenen les finestres de casa obertes quan fa calor perquè no disposen d’aparells d’aire condicionat», va dir Puig. Segons va explicar la presidenta de l’associació, la proposta que li va fer arribar l’Ajuntament implicava «envair la plaça» amb diverses atraccions, algunes d’elles especialment sorolloses.

Amb relació a la possibilitat que la plaça dels Carros acollís una nòria, el darrer dia del mes de juny passat l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va manifestar a aquesta redacció que «hem buscat diverses ubicacions i creien que, per espai, la de la plaça dels Carros és la millor». A més, la presència de l’atracció contribuiria a «dinamitzar el comerç» de la Part Baixa. Ricomà va apuntar que la nòria «només estarà dos mesos i sempre que els veïns estiguin d’acord». De fet, en una consulta feta per l’associació la proposta municipal va ser ben rebuda d’entrada, però en tot moment l’entitat va subratllar que s’haurien de pactar horaris per evitar molèsties als veïns i exigia garanties que el soroll de l’atracció no aniria en perjudici de la gent del barri. L’ampliació de la proposta amb més atraccions ha decidit a l’associació a dir no a aquesta iniciativa municipal del tot singular, ja que fa molts anys que no s’ubiquen atraccions de fira al centre de la ciutat.

«Volem el mercadet»

Carme Puig va valorar de manera positiva la decisió de l’Ajuntament de cercar propostes per aconseguir millores al barri, tot i rebutjar l’atracció. En aquest context, Puig va recordar que a inicis del passat febrer el ple municipal va aprovar una moció on es demanava la instal·lació d’un mercader de fruites i verdures precisament a la plaça dels Carros. En aquest context, Puig va dir «espero que es reactivi aquesta idea i, de fet, a Espimsa m’han dit que ho estan fent».

tracking