Diari Més

Municipal

Comencen a treure les illes de contenidors soterrats de Tarragona

La retirada es farà per zones i els treballs s'han començat per Llevant

El projecte ha començat per la zona de Llevant i té una duració de tres mesos.

Comencen a treure les illes de contenidors soterrats de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les illes de contenidors soterrats a Tarragona tenen els dies comptats i és que aquesta setmana s'han començat les obres per treure'ls. En total, es tancaran 119 illes, ja que el consistori considera que ja han finalitzat la seva vida útil.

«La substitució dels contenidors respon a una reivindicació veïnal de fa temps, que millorarà substancialment la vida a la ciutat», ha assegurat el conseller de Neteja, Jordi Fortuny. Aquests ha patit diversos desperfectes, ja sigui pels propiscontenidors com per avaries per part dels vehicles que fan el buidatge.

Les illes se substituiran per contenidors de superfície que permeten una «disminució en el temps de buidatge, una reducció del soroll dels vehicles, així com un ús més senzill per part dels usuaris i la no filtració d’aigües a l’interior», explica Fortuny.

El projecte ha començat per la zona de Llevant i té una duració de tres mesos i té un cost de 322.605 euros (IVA inclòs). El temps d’actuació és d’uns cinc dies per illa de mitjana.

Els treballs s’han dividit en quatre zones de la ciutat, que corresponen en fases temporals. Les zones principals són: Ponent, Centre, Llevant i Nord. Les nou subzones corresponen a: Ponent 1 (Bonavista i Campclar); Ponent 2 ( La Floresta, L’albada i Parc Riu Clar);Ponent 3 (Icomar, Riu Clar, Torreforta, La Granja, El Pilar i Campclar);Centre 4, 5 i 6;Llevant 7 (Arrabassada, Músics i Via Augusta);Nord 8 (Sant Pere i Sant Pau); iNord 9 (Sant Salvador).

tracking