Diari Més

Pandèmia

La distància social és gairebé impossible de mantenir a la Llarga

Milers de persones van anar a aquesta platja de Tarragona ahir diumenge, generant una imatge similar a la de qualsevol any

Molts usuaris no van mantenir la distància de seguretat en una Llarga gairebé col

La distància social és gairebé impossible de mantenir a la LlargaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja Llarga de Tarragona va ser ahir diumenge un exemple de les dificultats que planteja mantenir la distància social que s’ha d’aplicar a causa de la pandèmia de la COVID-19. En aquesta platja no hi ha cap sistema de control d’afluència de banyistes, com sí que succeeix en altres del terme municipal de Tarragona. L’única recomanació que es va oferir als usuaris que ahir van aprofitar el bon temps per a anar a passar unes hores d’oci i descans a la Llarga, va ser l’avís que Protecció Civil va emetre mitjançant un megàfon. Des del vehicle es recordava als usuaris que havien de portar la mascareta de protecció posada fins al moment d’accedir-hi a l’arena i quan s’abandonava aquesta.

La imatge que ahir va oferir la platja Llarga era similar a la de qualsevol estiu anterior, lliure de la pandèmia de la COVID-19. Aquest fet va venir precedit de les darreres notícies conegudes al llarg de la setmana passada, relacionades a la proliferació de brots i l’augment de casos de persones que han contret la malaltia. En cap moment es va actuar des de l’administració per controlar l’accés a aquesta platja tarragonina.

En el decurs del matí es va comprovar que una majoria de persones no mantenien les distàncies de seguretat, de manera especial aquelles que es desplaçaven en grup. Una de les imatges que va deixar la jornada va ser la de persones que, ficades dins de l’aigua, a pocs metres de l’arena, mantenien una llarga conversa sense mantenir cap mena de protecció ni distància.

Des d’inicis del mes de juliol l’Ajuntament aplica un sistema de sensors que controlen l’aforament a les platges tarragonines Miracle, Arrabassada, Savinosa, Capellans i la Móra. No succeeix el mateix amb la Llarga, l’única que es controla amb les patrulles de la Guàrdia Urbana atesa la seva complexitat i dimensions. Aquest fet implica que la no disposició de sensors amb capacitat per comptabilitzar el nombre d’usuaris presents en la platja en un moment determinat faci impossible saber si la Llarga supera la quantitat de banyistes que seria desitjable a causa de la pandèmia i per facilitar la distància social.

Més gent i menys arena

A més de la crisi social provocada per la pandèmia, es dona la circumstància que els temporals de l’hivern passat van afectar greument a la platja Llarga, la qual va perdre molts metres de sorra. En alguns punts, són molt pocs els metres d’ample de la zona d’arena. El fet que la sorra no hagi retornat al seu lloc, com acostuma a succeir, ha contribuït a l’aglomeració d’usuaris en una platja que, de manera habitual, sempre rep milers de persones en la temporada de bany.

Davant la situació que es va produir durant el matí d’ahir a la Llarga, alguns usuaris van optar per reduir el temps de presència a la platja. La situació els generava incertesa i la massiva afluència de banyistes, preocupació. No obstant això, la majoria va fruir d’un llarg dia de platja.

tracking