Diari Més

Restauració

Els carrers Sant Pere i Sant Andreu de Tarragona ja poden tenir terrassa des d'avui

Les taules de restaurants i bars també ocupen la calçada d’Arquitecte Rovira i altres vies

Terrassa destinada a la restauració que s'ha instal·lat al carrer Arquitecte Rovira.

Els carrers Sant Pere i Sant Andreu de Tarragona ja poden tenir terrassa des d'avuiCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els restaurants dels carrers Sant Pere i Sant Andreu ja poden muntar terrassa al carrer des d’avui, divendres. L’Ajuntament de Tarragona ha autoritzat als propietaris dels restaurants d’aquests carrers del Serrallo a muntar terrasses a la calçada, per la qual cosa s’impedirà la circulació de vehicles a partir de les 20 hores. El barri mariner segueix les passes donades per altres restauradors i se sumen a altres que fa setmanes instal·len terrasses a la calçada de vies com Governador González o Arquitecte Rovira, entre Unió i Pons d’Icart, entre altres ubicacions.

Manolo Oliveira, del restaurant A Bordo, va comentar ahir dijous a aquesta redacció que, un cop rebuda l’autorització municipal, avui divendres instal·larà la terrassa. Aquest restaurant muntarà «tres o quatre taules que posarem en la zona reservada a aparcament per facilitar que els vianants puguin disposar d’espai per passejar», va dir.

Al migdia d’ahir, el xef de La Xarxa, Óscar Lafuente, encara no havia rebut la notificació de l’Ajuntament, però va comentar que «ho tenim tot previst per muntar unes cinc taules». Lafuente va recordar que «fa un parell de mesos que vam demanar poder muntar la terrassa al carrer i fa uns dies l’Associació de Veïns del Serrallo va donar el vistiplau».

Un cas molt diferent és el de Cal Joan. La seva propietària, Ester Cobo, va informar que, finalment, ha decidit no instal·lar la terrassa al carrer Sant Andreu. «En el meu cas, tenia taules i cadires preparades», però ha fet marxa enrere en la seva primera intenció. Els motius són la proximitat amb el punt més polèmic del barri, el Rancho Grande. Cobo va dir que, després dels darrers esdeveniments violents que s’han produït a la zona, «aposto per la seguretat dels meus clients». A més, «a uns metres hi ha un carreró ple de porqueria i, per tant, també ho faig per salubritat». Un altre motiu és «no ocupar la calçada per si és necessari que actuï la policia».

L’Ajuntament va informar que es poden muntar terrasses al carrer Sant Pere, en el tram comprés entre el Pont de la Petxina i la plaça Sant Magí, i al carrer Sant Andreu, entre Espinach i Sant Pere. Aquest és el resultat dels «compromisos adquirits i aprovats en assemblea extraordinària de l’Associació de Veïns del Serrallo», va comentar, per afegir que «les persones autoritzades hauran de proveir-se de balises cilíndriques reglamentàries, per tal de delimitar la zona».

tracking