Diari Més

Educació

La URV descarta ara l'eliminació de màsters de cara al curs 2020-2021

Els bons resultats de les primeres fases de preinscripció fan canviar d’opinió al rectorat

Imatge d'arxiu de la URV

La URV crea una bossa de voluntaris pel PAS per cobrir la falta de personalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona descarta, ara per ara, eliminar cap màster de cara al curs vinent, segons ha pogut saber Diari Més. Davant el greu impacte econòmic que ha patit la universitat a causa de la pandèmia de coronavirus, que segons la mateixa rectora, Maria José Figueras, estava valorat en prop de 6,5 milions d’euros, la URV va decidir que eliminaria aquells màsters amb pocs alumnes (alguns només en tenien 6 o 8) per reduir costos i poder recuperar-se com més aviat millor de la crisi.

No obstant això, fonts de la universitat han assegurat a aquesta redacció que les dues primeres fases de preinscripció «han anat molt millor del que ens esperàvem» i, per tant, no es plantegen en aquests moments reduir l’oferta de màsters pel curs 2020-2021.

El centre ha obert enguany, a més, una tercera finestreta per matricular-se. Aquesta es tanca el dia 31 d’agost i «encara pot millorar més». No obstant això, des de la universitat volen ser cautelosos i no es decidirà res de manera oficial fins que no es tanquin les preinscripcions, la primera setmana de setembre, i amb tots els resultats sobre la taula. El Rectorat també es va plantejar, arran de la crisi econòmica, reduir el nombre de professors associats i d’assignatures optatives que s’ofereixen en alguns estudis de grau. Tot i això, la URV encara no s’ha pronunciat en aquest sentit.

Respecte a aquest reajustament per fer front al negatiu impacte econòmic, la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ja va mostrar el seu desacord. Si bé eren conscients que la situació derivada de la pandèmia de coronavirus obligarà a les universitats públiques de Catalunya a replantejar la seva oferta, dubten que sigui viable fer aquest reajustament de cara el curs vinent, que era la idea del Rectorat i que de moment ha canviat, i creuen que aquestes modificacions s’haurien d’implantar el curs 2021-2022.

tracking