Diari Més

La Diputació de Tarragona destina 950.000 euros al sector cultural

S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin com l'activitat principal la cultural

Imatge d'arxiu de la Diputació de Tarragona.

diputació tarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona destinarà 950.000 euros per als professionals autònoms i microempreses privades del sector cultural a la demarcació. Els ajuts volen mitigar els efectes que ha causat la covid-19 en el sector i estan dirigits a àmbits com ara les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l'artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural. S'hi podran acollir professionals i empreses de fins a 10 treballadors que tinguin l'activitat cultural com a principal i gairebé exclusiva. En canvi, les empreses que facturin més de 500.000 euros anuals i les entitats culturals, esportives i socials sense ànim de lucre, així com les fundacions, en quedaran excloses.

La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, es preveu publicar aquesta tardor a la seu electrònica de la institució. La seva presidenta, Noemí Llauradó, ha destacat que és la primera línia d'ajuts que la institució destina al sector cultural i ha assenyalat que donades les actuals circumstàncies s'han hagut d'adaptar amb «celeritat» per tal de «redefinir, reforçar i atendre de manera adient les necessitats del gremi». «El nostre objectiu és que l'acció cultural continuï endavant i esdevingui un dels motors de recuperació econòmica», ha afirmat Llauradó.
tracking