Diari Més

Solidaritat

L'Associació de Veïns de la Granja recull aliments per gent necessitada

L’entrega es pot fer els dimecres a la seu social

Rosillo, a les portes de l'associació, amb aliments aportats.

L'Associació de Veïns de la Granja recull aliments per gent necessitadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de la Granja recull tots els dimecres entre 300 i 400 quilos d’aliments i productes higiènics aportats per veïns de la zona que, posteriorment, lliura a Càritas perquè faci la distribució entre les persones més necessitades. El president de l’associació, Francisco Rosillo, va manifestar ahir a aquesta redacció que «mantindrem la recollida mentre la gent contribueixi» i va apuntar que «si amb aquests aliments fem feliç a una persona, ja em dono per satisfet».

La recollida d’aliments es va iniciar fa dos mesos, davant de la situació que va provocar la COVID-19 en famílies vulnerables. Rosillo va recordar que aquesta iniciativa «la fem tots els dimecres, entre les 11 i les 14 hores, i en la mateixa participen unes divuit persones».

Bernabéu Hurtado és una de les persones que, de manera habitual, fa entrega d’aliments a la seu de l’Associació de Veïns de la Granja, als baixos del número 17 del carrer Gran Canàries. «Vinc cada setmana perquè hi ha molta gent necessitada», va dir, per afegir que «hi ha un problema al barri» a conseqüència de la pandèmia. Hurtado va mostrar-se convençut que «cal ajudar els altres» i va expressar el desig de «sortir d’aquesta situació com més aviat millor».

Poc temps després va passar Encarna, qui va preguntar a Rosillo si «jo també puc portar aliments». La resposta va ser immediata i la senyora va dir que ho faria. Passats uns minuts, es va presentar a la seu de l’associació carregada amb un parell de bosses plenes de productes d’alimentació. «Hem de col·laborar amb qui ho passa malament», va comentar Encarna.

Per la seva banda, Rosillo no va dubtar a dir «convido els polítics i la gent amb diners que ens portin aliments, ja que ells poden fer-ho». El president de l’entitat va remarcar que «la gent és honesta» i va explicar el cas «d’una dona gran que cobra uns 400 euros de pensió i ens porta menjar». «La gent que va viure la postguerra sap que és no tenir res que portar-se a la boca», va subratllar Rosillo.

Entre les persones de l’associació que participen d’aquesta experiència de manera habitual també hi ha Isabel Cañón, Juan Cortés i Juana Plazas, qui va dir «m’agrada col·laborar». En aquest punt, Rosillo va indicar que «treballo com a autònom i sempre que puc vinc», i va destacar que «s’ha de donar una abraçada a les persones que porten aliments, moltes de les quals són humils però no dubten a compartir el que tenen, sigui més o menys».

El president de l’organització veïnal va comentar també que «vaig parlar amb l’alcalde Pau Ricomà i li vaig dir que l’Ajuntament s’hauria d’implicar més, com per exemple donant informació de la situació de la gent perquè Càritas sàpiga realment quines són les persones que ho estan passant malament i necessiten rebre aliments». També per aquest motiu «és important que sigui Càritas qui faci el repartiment dels aliments que nosaltres recollim».

tracking