Diari Més

Religió

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau aniran fins al final per evitar la instal·lació de la mesquita

Presentaran un recurs si l’Ajuntament desestima les seves al·legacions

Imatge del local on s'hauria d'instal·lar el centre de culte de la Comunitat Assalam, al bloc Sant Andreu de Sant Pere i Sant Pau.

El PP presenta al·legacions contra el centre de culte a Sant Pere i Sant PauGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del bloc Sant Andreu del barri de Sant Pere i Sant Pau aniran fins al final per aturar el projecte d’instal·lació d’un centre de culte per part de la Comunitat Islàmica Assalam als baixos de l’edifici.

En aquest sentit, el president de l’Associació de Veïns la Unió de Sant Pere i Sant Pau, Gabriel Muniesa, en representació als veïns de l’escala C, on hi ha el local, assegurava a aquesta redacció que presentaran un recurs si l’Ajuntament de Tarragona desestima les al·legacions que van presentar per evitar que la mesquita sigui una realitat. Els propietaris del bloc defensaven en les seves queixes que aquest centre de culte pot causar diferents problemes de convivència, com ara soroll, massificació a la zona o encara més dificultats per aparcar de les que ja es troben avui dia els veïns.

Muniesa assenyalava que només la Generalitat de Catalunya, a través de la Comissió Territorial d’Urbanisme, ha donat llum verda al projecte i que encara falta que el consistori respongui a aquestes al·legacions. De fet, els tècnics municipals n’estan preparant els informes. El president de l’entitat veïnal deia que difícilment l’aprovació definitiva arribarà a entrar al plenari d’aquest mes, de manera que caldrà esperar al del setembre. Muniesa defensava que la negativa veïnal no és un tema de xenofòbia. «Ho poden fer al barri, no hi ha cap problema, però pot ser a l’antic pàrquing de camions, com ja vam proposar, i en un nou edifici destinat únicament a aquesta activitat», apuntava Muniesa. A més, destacava que «des del 2013 s’han aturat molts projectes de mesquita a diferents barris de la ciutat i, per tant, si l’acaben fent a Sant Pere i Sant Pau creiem que seria discriminatori.

Finalment, Muniesa no descarta fer alguna manifestació a la plaça de la Font, a les portes de l’Ajuntament de Tarragona, si veuen que la instal·lació del centre de culte tira endavant. «Ara de moment esperarem que el consistori digui la seva respecte a les al·legacions i, a partir d’aquí, els veïns actuarem en conseqüència», defensava finalment el president de l’AVV la Unió.

tracking