Diari Més

Ensenyament

Més de 4.600 alumnes s'examinaran de proves d'aptitud per a ser mestre

A Tarragona ho faran 639 estudiants a la URV

A Tarragona les proves es farana a la URV.

Més de 4.600 alumnes s'examinaran de proves d'aptitud per a ser mestreGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 4.616 estudiants s'examinaran demà dimecres de les Proves d'Aptitud Personal (PAP) per poder accedir als graus en educació infantil i primària, ha informat la Secretaria d'Universitats de la Generalitat (SUD ).

Les PAP estan desvinculades de les proves d'accés a la universitat i determinen si un alumne té aptituds per estudiar graus relacionats amb la docència.

En les proves, que estaven previstes per al mes d'abril però es van retardar a causa de la crisi sanitària, es mantindran les mateixes mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19 aplicades a la convocatòria ordinària de selectivitat, ha assenyalat la SUR.

Els estudiants que van triar com a seu d'examen la Universitat de Lleida podran examinar-se en aquesta ciutat, com estava previst, i l'alumnat que resideix fora del perímetre del confinament ha de dur la declaració d'autoresponsabilitat, ha recordat la SUR.

Així mateix, aquests estudiants hauran de presentar un comprovant imprès o captura de pantalla del portal d'accés a la universitat- en què aparegui la matrícula a la PAP.

Els estudiants estan convocats a les 08.00 hores per a la comprovació de dades i al llarg del matí s'examinaran de competència comunicativa i raonament crític, i de competència logicomatemàtica.

Els tribunals d'examen estan ubicats en cinc seus universitàries: a la de Barcelona s'examinaran 2.036 estudiants, a Bellaterra 919, a Girona 576, a Lleida 446 i a Tarragona ho faran 639 alumnes.

A Barcelona ciutat hi haurà un únic tribunal, on s'examinaran els candidats que s'han inscrit a les universitats de Barcelona (UB), Ramon Llull (URL), de Vic (UVic-UCC), Internacional de Catalunya (UIC) i Abat Oliba ( UAO).

A la resta del territori, els inscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona s'examinaran al Campus de Bellaterra (UAB); els matriculats a la Universitat de Lleida s'examinaran a Lleida ciutat; la ciutat de Girona acollirà el tribunal de la Universitat de Girona; i el tribunal de la Universitat Rovira i Virgili estarà ubicat a Tarragona ciutat.

Els resultats de les PAP es faran públics el mateix dia que els de la proves d'accés a la universitat, el proper 27 de juliol.

En la convocatòria del 2019, 2.546 estudiants dels 4.271 presentats (59%) van superar la PAP per accedir als estudis universitaris d'educació infantil i primària, un 33% més que els aprovats en la convocatòria de 2018, i un 40% no la van passar.

tracking