Diari Més

Societat

L'entitat social Arrels facilitarà crear un cens de persones sense llar

Tarragona és una de les ciutats de Catalunya que ja compta amb un

Imatge d'una persona sensellar.

sensellar, sense sostreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arrels Fundació, entitat que tracta la problemàtica del sensellarisme, ha habilitat una nova pàgina web per facilitar a qui ho desitgi iniciar un cens de persones sense sostre a la seva localitat, atès que actualment només s'han recaptat dades d'aquest tipus, imprecises, a onze ciutats catalanes.

En un comunicat, Arrels informa que aquesta pàgina es posa «a disposició de les administracions, entitats i ciutadania» i anima a prioritzar els 66 municipis catalans amb més de 20.000 habitants en els quals habita el 72% de la població, si bé defensa que hauria de fer-se a les 947 localitats de la comunitat autònoma.

D'aquesta manera es podrà «dimensionar la problemàtica» i serà possible així «donar-li resposta i fer prevenció», afirma l'entitat, que subratlla que només a la capital catalana s'han detectat en aquest 2020 1.239 persones dormint al carrer.

La «Guia pràctica per organitzar un cens» publicada per Arrels vol que el recompte no sigui només numèric sinó també «qualitatiu», és a dir, mitjançant enquestes a persones que viuen al carrer sobre com viuen i en quina situació es troben.

Arrels assegura que només s'han fet a Catalunya censos a les següents onze localitats: Girona, Mataró, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Lleida, Tarragona, Sabadell, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

tracking