Diari Més

Urbanisme

Els promotors donen un any de marge per reactivar Mas d'en Sorder

Si en aquest temps no s’arriba a un acord amb l’Ajuntament, recorreran a la via judicial

Imatge virtual d'alguns dels habitatges que estan projectats en aquest indret.

Els promotors donen un any de marge per reactivar Mas d'en SorderEssentia Costa Daurada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors de Mas d’en Sorder han decidit donar un any de marge a l’Ajuntament per reactivar el projecte que ha de convertir aquest edifici emblemàtic en un hotel de quatre estrelles superior, que forma part de l’ambiciós projecte esportiu del Club de Golf Costa Daurada, impulsat per Mas Maneguet. Si en aquest temps no arriben a un acord amb el consistori, estan decidits a recórrer a la via judicial i, potser, a abandonar el projecte global que inclou la creació d’aquest hotel, 238 habitatges i el manteniment d’un complex esportiu «únic» a la demarcació.

«En total hem invertit 14 milions d’euros en aquest projecte que ha de culminar amb la construcció de l’hotel a Mas d’en Sorder i amb els habitatges», exposa Marc Miquel, conseller delegat de Mas Maneguet, qui afegeix que «fa set anys que estem invertint en aquest indret i des del començament hem estat seguint el que ens indicava el Pla Parcial i el POUM. Teníem els informes favorables d’Urbanisme de l’Ajuntament i de la Generalitat i ara ens hem trobat que ens han suspès el projecte».

Des del consistori van suspendre aquest projecte per raons de «sostenibilitat» i d’«eficiència», uns motius que no entenen els promotors, ja que «tenim els informes favorables per part de les dues administracions implicades i volem implementar un sistema de regadiu nou i molt sostenible per als camps de golf aprofitant l’aigua que s’utilitzaria en aquest hotel i en els habitatges de nova creació», assegura el conseller delegat.

Quatre MEUR d’indemnització

«Reparar la cúpula modernista de Mas d’en Sorder costa 3 milions d’euros i el nostre objectiu és rehabilitar-la quan hàgim començat la primera promoció d’habitatges», detallaMarc Miquel, qui afegeix que «si al final l’Ajuntament no ens permet fer aquest hotel de quatre estrelles superior, serà ell qui s’haurà de fer càrrec de la rehabilitació de la masia». A més, també va remarcar que «a banda de fer-se càrrec d’aquesta rehabilitació, també ens hauran de pagar quatre milions d’euros d’indemnització si acabem recorrent a la via judicial, ja que tenim tots els informes favorables i aquesta suspensió no se sosté per enlloc».

Això, però, no és el que volen els promotors de Mas Maneguet, ja que «nosaltres volem fer realitat el projecte i volem deixar un any de marge per parlar i negociar amb l’Ajuntament, abans de recórrer a la via judicial».

25 habitatges venuts

La paralització del PP-43 també implica la suspensió, momentània, de la construcció de 238 habitatges, dels quals ja tenien projectats una primera fase de 53 cases. «D’aquesta primera promoció, tenim pràcticament el 50% de les cases venudes, 25 en concret», destacaMarc Miquel, qui lamentava que «ara hem hagut de tornar els diners a alguns d’aquests clients o fer esperar una mica més als qui segueixen confiant en el projecte». L’objectiu de Mas Maneguet, era executar aquesta primera promoció d’habitatges per aconseguir els 3 milions d’euros que els permetin restaurar Mas d’en Sorder per convertir-lo en un hotel de quatre estrelles superior de tres plantes. «Si l’Ajuntament recapacita, confiem iniciar la construcció dels habitatges en tres o quatre mesos o, a tot estirar, en un any», argumenten des de Mas Maneguet.

«Realment estem emprenyats però amb tristesa, perquè Tarragona és una ciutat meravellosa que mereix un projecte d’aquestes dimensions i estàvem il·lusionats, però quan ja arribàvem al final del projecte ens han tallat les ales», diu Marc Miquel, qui avisaque «si des del govern municipal continuen en aquesta línia, serà molt difícil que un inversor vulgui venir a la ciutat». Amb tot, Marc Miquel confia que en aquests tres anys que resten de mandat, s’arribi a bon port.

tracking