Diari Més

Patrimoni

El Consell de Modernisme fa més d'un any que no reuneix els seus membres

Buqueras transmet el seu malestar al regidor Hermán Pinedo

Imatge de fa set anys, quan Buqueras va visitar Mas d'en Sorder.

El Consell de Modernisme fa més d'un any que no reuneix els seus membresJ.M. Buqueras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Buqueras, president executiu del Consell de Modernisme de l’Ajuntament de Tarragona, va manifestar a aquesta redacció ahir dilluns que el citat organisme assessor fa més d’un any que no es reuneix. L’últim cop que els seus membres es van trobar per parlar del patrimoni Modernista de la ciutat va ser «el maig del 2019», va indicar.

A inicis d’aquest mes de juliol, Buqueras va enviar un correu al president del consell i regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, on l’informava que «des de la constitució –del citat organisme– el 2009 mai s’havia produït un temps tan llarg sense celebrar-se una reunió». En conseqüència, «em veig obligat i en el deure d’enviar aquest missatge». Més endavant, afegeix que «signo aquest escrit com a president executiu, però em pregunto de què sóc executiu si no es fan reunions i, a més, no hi ha res per executar».

En l’escrit dirigit a Pinedo, Buqueras remarca que «des de l’any 2015 el pressupost aprovat pel ple municipal és de 2.500 euros a l’any», amb la qual cosa «poca cosa es pot fer». Des de la constitució del consell, aquest «ha acostumat a reunir-se quatre vegades l’any, una per trimestre, però ara fa catorze mesos que no ho fa», va dir. «Entenc que l’any passat es van celebrar eleccions municipals i que en aquest hi ha hagut el confinament per la COVID-19, però penso que hi ha hagut temps per reunir el consell», va apuntar. Buqueras va recordar que el passat febrer es va reunir amb representants de l’Ajuntament «i es va acordar que es convocaria una reunió del consell aquell mateix mes o a inicis de març».

Entre les reivindicacions que Buqueras planteja en defensa del Modernisme «n’hi ha de recurrents, com l’Arxiu Jujol o el futur de Mas d’en Sorder». El president executiu va afegir que fa temps que demana «la senyalització els elements modernistes i que Tarragona ha de liderar al territori el llegat de Jujol».

Preocupat per Mas d’en Sorder

La preocupació més gran de Buqueras és l’estat de conservació de l’edifici modernista conegut com a Mas d’en Sorder. «Fa set anys el vaig visitar i suposo que, passat aquest temps, l’estat de conservació és pitjor del que vaig veure». El president executiu del consell va expressar el seu temor al fer que, si no s’actua, «s’acabi declarant l’estat de ruïna».

tracking