Diari Més

Restauració

Les pizzes de la Milagros fan història

La pizzeria Mistral de Tarragona celebra 43 anys en funcionament encarant una nova etapa

David Casarramona i Javier Martínez, copropietaris de la Pizzeria Mistral.

Les pizzes de la Milagros fan històriaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 1977 Milagros Portabales arribava a Tarragona procedent de Suïssa, on havia anat a treballar des del seu Aragó natal. Aquella dona emprenedora i decidida va posar la mirada en una marisqueria que es venia a la plaça de la Font i va pensar que seria el lloc idoni per obrir-hi una pizzeria: la Mistral.

Han passat ja 43 anys des d’aquell cop de cap i la pizzeria Mistral és ja un clàssic a la ciutat. «Podem afirmar que és la pizzeria més antiga de Tarragona que encara està en funcionament», assegura Javier Martínez, fill de la Milagros. Ell mateix explica que la seva mare és una autèntica emprenedora «que es va llençar de cap» amb l’única ajuda d’una tieta. «Després el pare, que tenia el bar Álex, va conèixer la mare i va passar allò que passa, va deixar el negoci i va venir aquí». Els seus records d’infantesa estan estretament lligats a la pizzeria, fins al punt, assegura, que gairebé hi neix: «La mare va marxar a l’hospital que gairebé només faltaven vint minuts perquè jo arribés al món».

Aquest 2020 la fundadora del negoci i el seu home, Juan Martínez, han fet un pas al costat i han cedit les regnes de la pizzeria als seus fills. Junt amb ells també n’ostenta una part de la propietat David Casarramona, que havia estat treballant a la Mistral durant dues dècades i coneix el negoci tan a fons com la mateixa família. «Vaig entrar l’any 1998 perquè feia falta un cambrer. Vaig anar venint a ajudar fins que m’hi vaig quedar, i ja porto aquí 22 anys», recorda. Amb el Javier, admet, es coneixen de gairebé tota la vida perquè han passat molts anys junts sota el mateix sostre.

Abans de la crisi sanitària la casa havia tancat per sotmetre’s a una remodelació integral. Ara, amb la recuperació de l’activitat econòmica, la pizzeria Mistral ha reobert portes amb una nova fesomia. L’ànima, però, roman intacta. «Som coneguts per la qualitat de les nostres pizzes. La tradició és la mateixa, perquè ens agrada el que fem i creiem que ho fem bé», detalla el Javier. A la carta, explica el seu soci David, han anat incorporant propostes adaptades als nous gustos dels clients, que passen per pizzes calzone, pesto, ibèrica, carbonara o vegetarianes, sense oblidar l’apartat del sense gluten, «que cada vegada ens el demanen més».

Entre els seus clients, expliquen el Javier i el David, hi ha generacions senceres, joves que hi anaven de petits i ara hi porten els fills. I clients d’edat que s’hi senten com a casa i tenen la confiança per anar a fer-hi un mos en qualsevol moment.

És precisament en aquests clients de tota la vida i en la resta de comensals locals que ara se centra el negoci en aquest horitzó marcat per la pandèmia de la COVID-19. «Ara ens centrarem en els clients d’aquí, que és el que sempre hem tingut i el que volem cuidar», assegura el Javier. En aquest mateix sentit, els dos joves propietaris expliquen que el menjar per emportar s’està convertint en un aspecte clau, i és per això que ja estan treballant en una aplicació que els permeti rebre comandes i repartir-les directament al client sense cap plataforma pel mig.

tracking