Diari Més

Comerç

Espimsa col·loca mampares a les parades del mercadet de Bonavista

L’empresa municipal de mercats també hi ha instal·lat uns cartells amb les rutes d’evacuació en cas de contaminació de l’aire

Una de les parades del mercadet amb les mampares col·locades.

Espimsa col·loca mampares a les parades del mercadet de BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal de mercats de Tarragona, Espimsa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, va col·locar ahir mampares en diverses parades del mercadet de Bonavista per protegir els productes dels marxants i per donar una major seguretat als clients. De fet, es tracta d’una mesura que es va començar a implantar la setmana passada a la resta de mercats ambulants, com el del Fòrum, el de Corsini i el de Sant Pere i Sant Pau.

Segons el regidor de Serveis Generals de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, qui va visitar ahir el mercadet de Bonavista explicava que «estem intentant treballar en condicions, ja que la seguretat és un repte i no en podem defugir i, per tant, cal anar implementant la cultura de compra als mercadets tenint en compte totes les precaucions. En aquest cas l’Ajuntament col·labora amb les mampares, per dignificar els mercats ambulants i que la gent se senti a gust i tranquil·la comprant-hi». El president d’Espimsa, Dídac Nadal, per la seva banda, celebrava que amb aquests elements queda la parada «més ordenada i arreglada que amb els rotllos de plàstic que cediem als marxants per poder protegir els seus productes».

Aquests elements separadors entre els productes i els clients s’han instal·lat i se seguirà fent tant a les parades de menjar com a les de roba i altres productes, assenyalava Fortuny, que destacava que cal seguir fent accions continuades als mercadets per donar-los una empenta.

A més, des de fa ja unes setmanes, Espimsa ha col·locat al mercadet de Bonavista diferents cartells informatius que senyalitzen les rutes que cal seguir en cas que sigui necessari el confinament de la població per contaminació atmosfèrica a causa d’un accident químic. A més, a Bonavista s’han destinat fins a 7 espais que servirien per confinar les prop de 10.000 persones que, en una situació de normalitat, podien arribar a visitar el mercadet del barri de Ponent.

Aquests seran les instal·lacions de la Llar de Jubilats, la parròquia, el Centre Cívic, el teatre, l’Escola Joan XXIII, la Llar d’Infants i el complex esportiu del barri tarragoní. Segons la presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, aquesta senyalització «hauria d’haver arribat fa temps», però celebra que les mesures de millora del mercadet es vagin executant.

La presidenta de l’entitat veïnal va explicar també que ja s’han reubicat les parades que hi havia al primer passadís per tal que hi hagi més espai per quan sigui necessària aquesta evacuació en cas que l’aire estigui contaminat.

tracking