Diari Més

Veïnal

Els veïns es planten i exigeixen solucions a les ocupacions d'Interblocs a Sant Salvador

La zona s’ha vist cada cop més deteriorada amb els anys i l’augment de les ocupacions s’ha tornat insostenible pels veïns del barri

Imatge d'arxiu d'un dels edificis d'Interblocs, a Sant Salvador, on hi ha pisos ocupats il·legalment.

Els veïns es planten i exigeixen solucions a les ocupacions d'Interblocs a Sant SalvadorCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels edificis d’Interblocs han dit prou. Una de les primeres zones construïdes del barri de Sant Salvador de Tarragona s’ha vist cada cop més deteriorada amb el pas dels anys i les ocupacions il·legals de pisos hi han tingut un paper fonamental. Si bé els ocupes d’Interblocs no creen problemes de delinqüència, robatoris i inseguretat com ho fan els de la Part Alta o els del Serrallo, sí que provoquen situacions de manca de convivència amb la resta de veïns i duen a terme connexions il·legals al subministrament d’aigua i llum, que també suposen un risc per les persones que habiten els edificis.

De fet, els veïns es van plantar ara fa unes setmanes, quan es va produir un incendi a la tercera planta del bloc 6 de l’avinguda dels Pins, que va posar en perill a les persones del bloc. El president de l’Associació de Veïns de Sant Salvador, Toni Garcia, explica que va ser llavors quan van veure que aquesta situació no podia continuar així i van decidir reunir-se amb representants municipals per buscar solucions d’una vegada per totes. Garcia lamenta que és un problema de civisme. «Des de brutícia d’ocupes que deixen la brossa als replans com soroll, destrosses, tràfic de drogues, amenaces a veïns, etc», apuntava el president de l’entitat veïnal, que afegia que «sospitem que hi ha una banda organitzada que localitza els pisos buits, hi entra, canvia el pany i llavors els lloga o els ven il·legalment».

A més, Garcia comentava que l’espai urbà de la zona està també molt degradat, «però no pots endreçar-ho perquè al cap de dos dies tornarà a estar igual, és un problema social i s’ha de fer molta feina a través de serveis socials i amb mediadors comunitaris». «Els veïns d’Interblocs han aguantat molt i veure com les famílies i veïns s’han arribat a organitzar a les nits per evitar que entrin a pisos buits i fins i tot han tapiat habitatges demostra que la gent està demanant auxili i que la situació és ja insostenible», deia el representant veïnal.

Reunió amb l’Ajuntament

Després d’haver demanat una trobada amb representants municipals, el passat divendres els presidents de les escales es van reunir amb els regidors Xavi Puig, de Territori, Hermán Pinedo, d’Habitatge i Manel Castaño, de Seguretat. A més, a la reunió també hi va assistir la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. Segons explica Garcia, les diferents propostes per solucionar la convivència problemàtica causada per les ocupacions il·legals van tranquil·litzar i satisfer als veïns. A nivell de seguretat, Castaño va proposar que la Guàrdia Urbana doni prioritat a les trucades provinents dels veïns d’Interblocs, els quals lamentaven que molts cops havien avisat a la policia local i no havia acudit a la zona.

Per altra banda, Puig i Pinedo van exposar solucions relacionades amb instar als bancs, que són els propietaris de la major part dels pisos ocupats, a què busquin solucions encaminades, per exemple, al lloguer social, o l’opció també que l’Ajuntament absorbeixi les comunitats insolvents i passin a ser de gestió municipal, així com els espais públics que les rodegen per tal de poder dur a terme una millora de l’enllumenat i dels jardins, entre altres.

tracking