Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil de Tarragona destrueix 2.676 armes durant el 2019

L'import obtingut, una cop descomptades les despeses de manipulació, s'ingressa al Tresor Públic

Del total de les armes, 1.994 corresponen a armes de foc llargues.

La Guàrdia Civil de Tarragona destrueix 2.676 armes durant el 2019Guàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil de Tarragona ha fos 2.676 armes que es trobaven dipositades per a ferralla. Aquestes es trobaven a les dependències de la benemèrita per diversos motius com la defunció del titular, caducitat de la llicència d'armes, lliurament voluntari dels propietaris, subhastes que han quedat desertes i en menor número les confiscades per la comissió de fets delictius o per una altra mena d'infraccions administratives.

Del total de les armes, 1.994 corresponen a armes de foc llargues, 520 a pistoles i revòlvers, 110 d'aire comprimit i 52 armes blanques. Totes elles van ser reduïdes a ferralla després de ser foses en una fàbrica de laminatges de la província de Barcelona.

Dins de la partida d'armes destruïdes, es trobaven diverses armes blanques i d'aire comprimit, que havien estat intervingudes per part de la Guàrdia Civil o altres cossos policials de Tarragona en diverses actuacions.

La reducció a ferralla de les armes està regulada en el vigent Reglament d'Armes de l'any 1993 i posteriors normes complementàries. L'import obtingut, una vegada descomptades les despeses de manipulació, s'ingressa al Tresor Públic.

El procés de destrucció va ser dut a terme i controlat des de l'inici fins al final del procés per personal de la Intervenció d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil, que té la competència exclusiva en aquesta matèria.

tracking