Diari Més

Sanitat

Els sanitaris es manifesten per una sanitat pública i de qualitat a Tarragona

Les capçaleres han sortit de l'Hospital Joan XXIII i Santa Tecla Llevant

Imatge de la capçalera que ha sortit de l'Hospital Joan XXIII.

Els sanitaris es manifesten per una sanitat pública i de qualitat a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes de professionals sanitaris s'han concentrat aquest matí davant dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona. La protesta ha començat en dos punts diferents l'Hospital Joan XXIII i Santa Tecla Llevant. Els manifestants s'han unit després fins concentrar-se a les portes de Salut.

Convocats per la plataforma Sanitàries en Lluita, en la que ha estat la «fase 5» de les mobilitzacions del sector. La protesta s'ha replicat a la conselleria de Salut a Barcelona i als serveis territorials de Salut de Girona i Lleida.

Sanitàries en Lluita reivindica una sanitat 100% pública i unes condicions dignes de treball i salari per als professionals sanitaris.

Les seves reclamacions van pujant d'intensitat a mesura que, considera la plataforma, el Govern no atén les seves demandes.

La primera fase va prendre el nom «Passem dels balcons a les concentracions dels dimecres en els centres», la fase 2 va aconseguir sumar«més de 60 centres» a les reivindicacions, la 3 va consistir en demanar una reunió formal a la consellera i la 4 va suposar un«replantejament de la lluita».

Les mobilitzacions s'han reprès ara en la fase 5, en la qual la plataforma assenyala que«si la consellera no té temps de reunir-se amb les seves treballadores, hi anem nosaltres».

Avisa així mateix Sanitàries en Lluita que la sisena fase, si arriba, suposarà«començar a treballar per la vaga sanitària de cara al setembre».

A les portes de la conselleria, els sanitaris concentrats han portat pancartes de el tipus«som sanitaris, no subcontractes»,«fem forta l'atenció primària» o«ja n'hi ha prou de retallades: torneu el 5%».

tracking