Cercador de l’Hemeroteca
Español
Seccions

Tarragona Reus Costa Daurada

Tarragona
29.3 º
9.36 Km/h
Raquel Recasens Campiona de Catalunya 2019 i finalista d'Espanya de Biquini Fitness Fitness

«La pràctica d'aquest esport m'ho aporta tot, és el meu estil de vida»

La serrallenca Raquel Recasens es prepara per guanyar posicions als campionats nacionals i fer el salt a les competicions internacionals

Actualitzada 06/07/2020 a les 21:04

—Va iniciar-se en el món de la competició de Biquini Fitness fa només tres anys. Com ha aconseguit assolir tan bons resultats?
—Jo sempre he fet esport i he anat al gimnàs. No hi ha cap secret més que tenir un bon preparador, seguir les seves pautes d’alimentació i exercici de manera estricta, i tenir molta disciplina i constància. La veritat és que hi ha molt de treball i moltes hores d’entrenament. També és important portar bé el tema de la dieta.

—En què consisteix, la seva dieta?


—Quan comences la preparació has de començar fent volum. Això vol dir menjar molts hidrats amb la part corresponent de proteïna, verdures, etc. Després, a mida que s’acosten les dates del campionat, has de rebaixar els hidrats, mentre que la proteïna i la verdura no varien massa. Això serveix per començar a definir el cos. Menges molts cops però quantitats menors i sense capritxos. 

—Què la va atraure d’aquest esport? 
—De petita vaig fer balls de saló i vaig estar competint tant a nivell nacional com internacional. Va arribar un moment que, pels estudis, ho vaig haver de deixar, però vaig començar a anar al gimnàs perquè no podia estar sense fer res. Allà vaig anar coneixent gent i em vaig anar ficant en aquest món. La veritat és que a mi m’agrada competir, soc una persona molt competitiva i m’agrada tenir objectius i aconseguir-los.

—Quins creu que són els seus punts forts?
—Més que mirar els meus punts forts, jo em fixo més en els punts dèbils per treballar-los i sortir amb una versió de mi millorada. Quan arriba el moment de pujar a l’escenari, no em poso nerviosa sinó tot el contrari, confio molt en mi mateixa perquè vull que tot surti perfecte i poder demostrar tot el meu treball. 

—Què li aporta, pel que fa a la salut i el benestar físic, la pràctica d’aquest esport?
—M’ho aporta tot. Jo sempre dic que és el meu estil de vida.

—És una disciplina que requereix molt de sacrifici?
—Molt. I més quan falten poques setmanes per competir, és dur. Fins i tot et diria que s’ha de ser més forta mentalment que físicament. 

—Quins són els seus objectius, per aquest 2020?
—Aquest serà un any complicat, perquè estem una mica a l’expectativa per saber què passarà amb les competicions. El meu objectiu (i del meu preparador) passa per les competicions nacionals i alguna internacional. 

—Com va viure el confinament?
—Va ser molt complicat. Just abans em vaig comprar tot el material que vaig poder, per poder entrenar a casa, encara que l’espai és limitat i no té res a veure amb el que pots fer al gimnàs. Però no em vaig desanimar i vaig seguir les rutines que em va anar marcant el meu preparador.

—El calendari de competicions es veurà afectat també per la crisi sanitària? Què comporta no poder competir?
—Per a una persona que competeix és molt dur que
se suspenguin els campionats, perquè has estat com a mínim un any preparant-te. Tant de bo es puguin fer, no només per l’esport en si, sinó també perquè voldria dir que la pandèmia ja està controlada. En tot cas, els meus objectius són tenir millor físic que els passats campionats.  

Comenta el contingut : «La pràctica d'aquest esport m'ho aporta tot, és el meu estil de vida»
Diari MesDiari Mes és una marca registrada de Tamediaxa, S.A.

Redacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona

977 21 11 54

Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus

977 32 78 43

diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Diari Mes

Amb la col·laboració de:
Diari Mes