Diari Més

Barris

Encara no hi ha solució pels 204 habitatges de Campclar sense gas

El PSC exigeix que l’Agència de l’Habitatge arregli el problema que fa 9 mesos que dura

Les parets de l'escala que va patir l'incendi als comptadors d'electricitat continuen negres.

Encara no hi ha solució pels 204 habitatges de Campclar sense gasGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 204 habitatges de 12 escales del barri de Campclar, a Tarragona, porten ja 9 mesos sense subministrament de gas. Una d’aquestes escales, la 19 del número 4 del carrer Riu Brugent, a més, és el que es va quedar també sense electricitat durant el confinament, i tot i que es va solucionar el problema, l’escala encara està negra a causa del fum de l’incendi del passat 30 de març que va provocar el tall del subministrament.

En definitiva, una situació que ha dut al Partit Socialista de Catalunya a entrar una proposta de resolució al Parlament en què exigeix que l’Agència Catalana de l’Habitatge (ACH) prengui cartes en l’assumpte i netegi l’escala incendiada i reactivi el subministrament de gas a les més de 200 famílies.

En una pregunta per escrit de la diputada socialista Rosa Maria Ibarra al Govern de la Generalitat, el passat 30 de juny, sobre quan està previst que l’Agència de l’Habitatge prengui aquestes mesures, Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, va explicar que quan es normalitzi la situació provocada per la pandèmia i les autoritats sanitàries ho permetin es procedirà al repintat de l’escala.

Amb relació a la manca de subministrament de gas, Calvet va explicar que l’avaria està localitzada a la xarxa que discorre per una zona mancomunada i que, per tant, l’actuació ha d’anar a càrrec de la propietat, que és la mancomunitat de propietaris. Un percentatge d’aquests són particulars, segons Calvet, de manera que la reparació l’ha de fer la mancomunitat amb l’aportació econòmica de cada propietari segons el seu coeficient. El conseller va assegurar que l’Agència de l’Habitatge és un més dels copropietaris i que ha convocat fins a dues reunions per solucionar la problemàtica sense arribar a un acord en cap de les trobades.

A més, Calvet va advertir que l’ACH no renovarà els contractes de lloguer a aquelles persones que no estiguin ni donades d’alta ni al corrent del pagament dels contractes de subministraments, i va defensar que aquelles famílies que necessitin ajuts pel pagament dels serveis bàsics no queden desemparades perquè poden recórrer als serveis socials municipals per gestionar mesures que els permetin mantenir el subministrament.

Sobre això, Ibarra va lamentar ahir a aquesta redacció que «hi ha un abandonament de l’ACH cap als edificis de Campclar, que porten des del novembre sense gas». La socialista va afegir que aquesta problemàtica ha provocat que «portin nou mesos sense aigua calenta i des d’Educació ens han arribat avisos que la higiene de nens i nenes deixa molt que desitjar perquè no es poden dutxar. Això s’ha de solucionar immediatament».

tracking