Diari Més

Ensenyament

Educació licita la substitució de l'1,8 km. de lluernes de l'INS Pere Martell

Conformen tot el sostre de l’edifici i el seu estat va empitjorar amb l’explosió a IQOXE

Les lluernes del sostre de l'institut ja estaven en mal estat abans de l'explosió a la planta química.

Educació licita la substitució de l'1,8 km. de lluernes de l'INS Pere MartellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha tret a licitació les obres de substitució de les lluernes de la coberta de l’Institut Pere Martell, al Complex Educatiu de Tarragona. Aquestes es troben en mal estat de conservació i alguns dels elements presenten un evident risc de despreniment, una problemàtica que es va veure agreujada amb l’explosió de la planta d’IQOXE, el passat 14 de gener. El valor estimat del contracte és de 567.558,70 euros.

L’endemà mateix de l’accident, el conseller d’Educació de la Generalitat es va comprometre a actuar de manera immediata al centre per tal de garantir la seguretat dels alumnes i del professorat, i es va fer col·locant una xarxa per protegir-los en cas de despreniment de les claraboies. Aquestes conformen la totalitat del sostre de l’institut i arriben a l’1,8 quilòmetres de llargada: són nou lluernes de 200 metres cadascuna.

El termini d’execució de les obres és de dos mesos des de l’inici d’aquestes i, tenint en compte que tan sols s’ha licitat el projecte, la substitució no haurà finalitzat quan comenci el curs 2020/21. El director del centre, Àngel L. Miguel Martínez, reconeixia a Diari Més que l’ideal seria que aquesta actuació es dugués a terme durant el període de vacances, però coneixedor de la realitat explicava que caldrà conjugar-la amb el retorn a les classes. Amb relació al fet que les obres es licitin gairebé sis mesos després de l’accident a IQOXE, Miguel comentava que «és un tema de contractació pública, en la qual hi ha molts tràmits, i més tenint en compte que durant tot l’estat d’alarma els procediments administratius han estat aturats».

El director del centre del Complex Educatiu afegia que, a més del problema de seguretat pel risc de despreniment, el mal estat de les lluernes també tenia conseqüències negatives en l’eficiència tèrmica del centre, ja que a través d’aquestes marxava molta escalfor de la calefacció de les instal·lacions.

Finalment, Miguel celebrava que el mes passat ja es van iniciar les obres de substitució dels finestrals de la façana nord de la primera planta de l’edifici A, unes obres que sí que estaran acabades abans que comenci el curs. «Aquest tema ve de fa tres anys i es tracta de canviar uns tancaments que són originals de la laboral i el problema estava relacionat també amb la seguretat i la confortabilitat tèrmica de l’edifici», acabava Miguel.

tracking