Diari Més

Economia

Dinou locals comercials tancats a Tarragona entre la Font del Centenari i el Balcó

A la ciutat de Tarragona hi ha actualment 1.502 espais destinats a establiments amb la persiana abaixada, dels quals 969 al centre

Dos establiments tancats en el tram de la Rambla Nova entre els carrers Sant Francesc i Assalt.

Dinou locals comercials tancats a Tarragona entre la Font del Centenari i el BalcóDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram de la Rambla Nova comprès entre la Font del Centenari i el Balcó del Mediterrani acumula 19 establiments comercials tancats, on destaquen els cartells que informen que es traspassen o es poden llogar. A més, l’edifici del Banc d’Espanya es manté a l’espera de la seva reobertura, gairebé dues dècades després del seu tancament. L’immoble va quedar sense servei bancari el 2003, i el 2010 va ser adquirit per l’Ajuntament de Tarragona. La imatge que ofereix el principal passeig de la ciutat, situat al cor d’aquesta, reflecteix la situació d’aquest sector en el nucli urbà.

Segons dades d’Eixos.cat, observatori que ofereix informació als agents econòmics que operen al territori, a Tarragona hi ha actualment 1.502 locals comercials tancats. La major part, fins a 610, estan localitzats a la zona dels eixamples, el centre i la Part Alta, mentre que 359 estan repartits entre el Serrallo i el Barri del Port. Destaquen els 470 locals buits qui hi ha a Sant Pere i Sant Pau, mentre que als barris de Ponent la xifra baixa de manera considerable fins a totalitzar només 61.

Cinc de Sant Francesc a Assalt

Dividida la Rambla Nova per zones, la més afectada pel tancament de locals comercials és la compresa entre els carrers Sant Francesc i Assalt, on es concentren cinc dels 19 establiments que han abaixat la persiana i que esperen l’arribada de nous inversors. Entre altres sectors, estan representats el de la restauració i l’alimentació, i destaca la gairebé centenària Casa Quadras.

En el sector que es correspon als números parells –Adrià, Unió o Canyelles– hi ha un total de 12 establiments tancats. Tres estan localitzats entre la Font del Centenari i Canyelles, un dels quals va ser un local dedicat a la restauració, i entre el monument als Herois del 1811 i el carrer Unió es comptabilitzen quatre més. En aquest àmbit hi ha els baixos del que van ser les oficines de Telefònica, en la cantonada amb Fortuny, i un banc. També destaca un local amb accessos per Rambla Nova i Unió, que va tenir com a últim destí la seu d’una formació política que es va presentar a les eleccions municipals de l’any passat.

En el tram que va del carrer Unió a Adrià hi ha dos establiments més, un de restauració i l’antiga Sala d’Art Arimany. Des d’aquest punt fins al Balcó del Mediterrani, tres locals més.

Pel que fa als números senars –Girona, Sant Agustí o Sant Francesc–, en aquest àmbit n’hi ha set de baixos comercials tancats. Entre el Balcó del Mediterrani i Sant Agustí, un on es venia moda, i en el sector que va de Sant Agustí a Sant Francesc un altre que també estava dedicat al món de la moda i que es va traslladar a un altre local de la Rambla Nova, situat en la vorera contrària. La suma es concreta amb els cinc locals esmentats situats entre Sant Francesc i el carrer Assalt.

La Rambla Nova cobreix una distància aproximada a prop de 500 metres entre la Font del Centenari i el Balcó del Mediterrani. En aquest espai, a més de botigues i locals comercials dedicats a altres finalitats, hi ha diferents baixos destinats a altres activitats, com dependències de l’Administració de l’Estat, els teatres Metropol i Tarragona, el col·legi de les Teresianes, hotels o el Banc d’Espanya, la qual cosa implica que els locals destinats al comerç, en les seves diferents variants, no ocupa tot el traçat del passeig més transitat de Tarragona.

tracking