Diari Més

Tarragona recorda les víctimes i ret homenatge als 'herois' de la pandèmia

El Parc Francolí va acollir l’acte, al qual van assistir representants de diferents col·lectius que han aportat el seu gra de sorra en la lluita contra el virus

L'Abdel, la Carlota i la Rongrong Zhu al costat de la placa que van descobrir amb Mossèn Fort, durant la seva intervenció.

Tarragona recorda les víctimes i ret homenatge als 'herois' de la pandèmiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona va organitzar aquest diumenge un acte d’homenatge a totes aquelles persones que han treballat de valent durant la pandèmia per evitar que les conseqüències d’aquesta fossin encara pitjors i que també va servir per recordar a totes aquelles persones que ens han deixat pel camí a causa del coronavirus. A les 20 hores començava, i va comptar amb la presència de representants de la societat tarragonina que, d’una manera o altra, han aportat el seu granet de sorra en la lluita contra l’enemic invisible. A més, també va assistir-hi la plana major del consistori, encapçalada per l’alcalde Pau Ricomà.

Només iniciar-se l’acte es va dur a terme un aplaudiment en record dels molts que es va fer als balcons durant el confinament, per agrair i donar força als treballadors i treballadores d’hospitals, centres sanitaris, del transport, de l’alimentació, etc. Tot seguit, es va presentar l’olivera plantada amb motiu d’aquest acte d’homenatge i de record, un arbre mediterrani del qual se n’extreu l’oli, com a símbol de guarició. A més, també es va descobrir, entre els aplaudiments del públic, una placa en què s’hi pot llegir: «En record a les víctimes i en homenatge a tots els col·lectius que han lluitat amb esforç i sacrifici per vèncer la pandèmia de la COVID-19» i, a sota, un fragment de Les Oliveres, de Josep Carner, que diu així: «L’olivera exquisida i detallada per la clàssica llum és delectada i en els fullams qui es mouen blanament, d’un pacífic oreig tothora empesos, se persegueixen amb afables besos el verd humil i el graciós argent».

Per destapar-la oficialment, es va cridar d’entre el públic a quatre persones en representació de la societat de Tarragona. La primera va ser la Carlota, de 5 anys, qui va celebrar l’aniversari en ple confinament i, de fet, va ser la primera nena de la ciutat en ser felicitada per la Guàrdia Urbana. Després va sortir l’Abdel, de 16 anys, veí compromès amb el seu barri i que durant l’estat d’alarma no va poder fer el que més li agradava, treballar per Sant Salvador. En tercer lloc es va cridar a Rongrong Zhu, una noia xinesa molt implicada en la vida de la ciutat i encara més durant la pandèmia. Finalment, també va descobrir la placa de record i homenatge Xavier Fort, mossèn de l’Hospital Joan XXIII qui, als seus 92 anys, va superar el coronavirus.

Mossèn Fort va dir unes paraules, però abans es va dur a terme un minut de silenci en record a tota aquella gent que ha mort a causa del virus. El capellà, per la seva banda, va aprofitar «l’oportunitat per agrair oficialment a tot el personal, amb bates de tots els colors», que ha ajudat durant la pandèmia i va recordar que «no vam poder donar les mans als qui ens han deixat, però ara estan en bones mans». Durant l’acte, a més, els professors de l’Escola Municipal de Música Medir Bonachi (piano), Alexis Lanza (violoncel), Xavier Pié (saxòfon soprano) i Guillem Vellvé (violoncel) van interpretar unes peces musicals. Després de la descoberta de la placa va ser el torn de Guillem Vellvé, que va interpretar el Preludi de la Primera Suite de Bach. Tot seguit, es va donar pas a l’escriptora Lurdes Malgrat, que va llegir un petit relat anomenat Un vol llunyà, escrit per l’ocasió i que expressa la barreja d’emocions que tothom ha viscut durant aquesta tragèdia. Llavors va ser el torn de més música, quan Alexis Lanza i Medir Bonachi van interpretar El Cigne, de C. Saint-Saëns.

Ricomà, va destacar en el seu parlament, que a l’acte «s’hi ha convidat testimonis directes de la pandèmia, familiars de les víctimes i supervivents, als que volem donar el nostre escalf, respecte i afecte», així com a treballadors i treballadores «als que volem agrair, de tot cor, les vostres transcendentals actuacions, des de tots els àmbits: als que treballeu al sector de la salut; els que teniu cura de les persones més fràgils; tots els que heu vetllat perquè poguéssim confinar-nos de manera exemplar; els del sector del transport i alimentari i de manera especial, a tots els serveis públics». Finalment va apuntar que «també cal agrair les mostres de suport voluntàries i solidàries i les iniciatives privades, com ara la fabricació de mascaretes o productes sanitaris», i va reiterar la importància de mantenir les mesures de seguretat en vista dels molts rebrots. L’acte va acabar amb la interpretació d’Smile, de Charles Chaplin, per part de Xavier Pié.

tracking