Diari Més

Oci

Les platges de Tarragona no superen el 80% de l'aforament en la primera setmana amb el sistema de sensors

La Savinosa és la platja que ha registrat més assistència de banyistes

Banyistes a la platja de l'Arrabassada.

Les platges de Tarragona no superen el 80% de l'aforament en la primera setmana amb el sistema de sensorsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les platges de Tarragona no han sobrepassat el 80% de l'aforament permès en la primera setmana d'implantació del sistema de sensors. La Savinosa és la platja que ha registrat més assistència de banyistes amb puntes del 75%, segons dades de l'Ajuntament. El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, ha afirmat que el nou sistema de control ha funcionat i que no ha calgut activar els altaveus per demanar a la ciutadania que canviessin d'ubicació o de platja. El regidor ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per complir les mesures de seguretat.

Des de començaments de setmana les platges del Miracle, Arrabassada, Savinosa, Cala Romana i la Móra compten amb un sistema de sensors que controlen l'aforament a les platges tarragonines. La Llarga és l'única que es controla amb les patrulles de la Guàrdia Urbana atesa la seva complexitat i dimensions. El regidor de Seguretat Ciutadana ha explicat que el sistema de sensors s'ha acabat d'ajustar durant aquesta primera setmana i ha remarcat el bon funcionament de l'aplicació. «Ha estat una setmana tranquil·la i el control ha funcionat. No hem arribat al 80% en cap dels casos, per tant, el qualificatiu que posem és de normalitat», ha destacat Castaño.

De fet, la platja de la Savinosa és la que ha registrat un nivell d'incidència més elevada. Segons Castaño, això es deu al fet que la platja és més petita i disposa d'un aparcament ampli. L'aforament en aquest espai s'ha xifrat al voltant del 75% i, en alguns casos puntuals, ha assolit pics d'un 80%. Pel que fa a la platja del Miracle, ha estat la següent amb més afluència de banyistes. Així mateix, el regidor ha detallat que el divendres, dissabte i diumenge han estat els dies amb més persones a les platges.

El sistema de sensors calcula l'aforament basant-se en una superfície de nou metres quadrats per persona, per sobre dels quatre que recomanen les autoritats sanitàries. Així, si a la platja de l'Arrabassada hi podria arribar a haver 6.875 persones amb 4 m2 de distància, amb els 9 m2 decretats l'aforament màxim permès és de 3.000 persones. Un cop l'aforament assoleix el 80%, a través d'uns altaveus es recomanarà a la ciutadania que vagi a una altra platja més buida.

Les dades recollides pels sensors passen a la sala de control de la Guàrdia Urbana, des d'on es monitoritza el volum de gent que hi ha. Aquestes estan disponibles en temps en una aplicació de telèfon mòbil i uns semàfors de colors verd, groc i vermell n'indiquen la quantitat de persones. Els sensors tenen capacitat per detectar persones panoràmicament, però des de l'Ajuntament es garanteix que no s'enregistren imatges de banyistes i que se'n preserva l'anonimat.

A banda, el regidor ha celebrat que unes 900 persones s'hagin descarregat l'aplicació aquesta setmana. Aquestes se sumen als 2.000 usuaris que ja tenia l'App TGN Emergències.

tracking