Diari Més

Medi Ambient

Usuaris de la platja del Miracle es queixen de la presència d'aigua bruta

En els darrers dies els banyistes s’han topat amb gran quantitat de restes de tota mena i, fins i tot, s’han observat diversos exemplars de rata

Aspecte que ofereix l'aigua estancada.

Usuaris de la platja del Miracle es queixen de la presència d'aigua brutaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja del Miracle presenta des de fa uns dies un aspecte poc agradable a conseqüència de la gran quantitat de restes de tota mena i per l’acumulació d’aigua bruta en un sobreeixidor d’Ematsa vinculat a les instal·lacions de l’emissari ubicat al carrer Comerç, que desemboca un quilòmetre mar endins i a 24 metres de profunditat. En aquesta zona s’acumula aigua que entra en procés de putrefacció quan no arriba al mar.

Ematsa va informar ahir dijous a aquesta redacció que l’origen de l’aigua bruta «és la pluja o el mar, que queda entollada» per les característiques del terreny, que fa que s’acumuli a la sortida del sobreeixidor. Ematsa va afirmar que la xarxa del clavegueram «funciona correctament». Els tècnics d’Ematsa van analitzar la situació i van concloure que l’aigua acumulada a la boca del sobreeixidor no té cap relació amb l’activitat de l’empresa. L’emissari que desemboca a mil metres de la platja del Miracle no és l’únic de Tarragona. Els de les platges Llarga i l’Arrabassada estan 800 metres mar endins, i el de la Móra a 1.500 metres.

Usuaris del Miracle que participen en les xarxes socials van publicar dimecres imatges gravades que reprodueixen l’enorme quantitat de restes molestes que hi havia acumulades al llarg de la platja, tant a l’aigua com a l’arena. Entre altres residus, s’observen microplàstics, ampolles, bolquers i, fins i tot, mascaretes per protegir-se de possibles contagis de la COVID-19, entre altres elements que malmeten el medi ambient i destorben el bon ús de la platja urbana de Tarragona. Una mare va explicar el fàstic que va passar quan va arribar a casa seva i va veure que dins del banyador de la seva filla hi havia una bossa de plàstic. A més, en alguns sectors l’aigua que arriba a l’arena està bruta.

Entre els comentaris publicats a les xarxes socials, un dels autors lamentava la presència de rates, fins al punt de «veure cinc juntes». A la platja del Miracle és relativament freqüent veure aquests rosegadors molt a prop de les tovalloles dels banyistes.

Entre els comentaris a les xarxes socials hi ha el del president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, qui explica que, des del Port, s’ha fet una investigació sobre l’aparició de les restes. En el seu comentari, va dir que «no hi ha cap relació entre l’estat de l’aigua i la nostra activitat». Cruset recorda que «la platja no és de domini portuari i no ens pertoca, ni podem, actuar per fer una neteja».

Detalls de brutícia a l'arena de la platja.

Usuaris de la platja del Miracle es queixen de la presència d'aigua brutaCedida

Detalls de brutícia a l'aigua del mar.

Usuaris de la platja del Miracle es queixen de la presència d'aigua brutaCedida

tracking