Diari Més

Administracions

El PSC de Tarragona vol garanties jurídiques per assegurar la cessió del Palau d'Esports

La regidora Floria reclama fets i no bones paraules en unes negociacions complicades

Torrent, president del Parlament, i l'exalcalde Ballesteros, en una visita al pavelló el juny del 2018.

Roger Torrent, president del Parlament, exalcalde Josep Fèlix Ballesteros, Palau d'Esports, Tarragona, Jocs MediterranisGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat gairebé dos anys des que l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat van iniciar converses per a la cessió del Palau d’Esports Catalunya a l’administració que actualment presideix l’alcalde Pau Ricomà. Les negociacions es van començar en temps de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros. En la vigília de la Junta de Govern Local (JGL) d’avui divendres, el PSC va alertar del perill que el principal equipament esportiu de l’Anella Mediterrània «pugui quedar definitivament en mans de la Generalitat», va manifestar la regidora Begoña Floria. La JGL abordarà la cessió dels terrenys a la Generalitat per a procedir a la legalització de l’equipament.

La regidora socialista va dir que «no volem un acord de bona voluntat i sí que aquest quedi plasmat en un document jurídic, formal, perquè d’aquí a uns mesos se celebraran eleccions i el govern de la Generalitat pot canviar». Segons Floria, «si no hi ha un instrument jurídic que validi que el compromís és ferm, cosa que en l’acord que ens presenta el govern municipal no hi és, la Generalitat podria quedar-se l’equipament». La regidora va remarcar que «cal condicionar la cessió del terreny municipal a la Generalitat al lliurament posterior de la propietat a la ciutat». Floria, va recordar que «fa anys que reclamem a la Generalitat el retorn de la plaça Primer de Maig i la cessió de la caserna dels Mossos d’Esquadra de les Gavarres».

Negociacions des del 2018

Les negociacions entre l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat pel Palau d’Esports Catalunya venen de lluny. L’octubre del 2018, dos mesos després de la finalització dels Jocs Mediterranis, les dues administracions van anunciar que havien fixat les bases de l’acord de cessió del recinte d’esports i que els serveis jurídics havien de validar l’esborrany del conveni. La previsió era que l’Ajuntament començaria a gestionar l’equipament l’1 de gener del 2019.

A finals del mes de maig de l’any passat l’Ajuntament va informar que havia arribat a un acord «polític i institucional» per a la gestió del Palau d’Esports. L’alcalde en funcions, Josep Fèlix Ballesteros, es va reunir amb el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras. «Només queden uns detalls tècnics i jurídics per concretar, però que estem convençuts que s’arribarà a un acord total un cop superats aquests serrells», va dir aleshores Ballesteros. Les dues administracions segueixen tenint pendent tancar la cessió.

tracking