Diari Més

Establiments

La Cistelleria Joan Rosell tanca després d'un segle i mig d'activitat comercial

La botiga centenària estava al carrer Apodaca

Façana de la Cistelleria Joan Rosell al número 7 d'Apodaca.

La Cistelleria Joan Rosell tanca després d'un segle i mig d'activitat comercialDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cistelleria Joan Rosell, fundada l’any 1867 per Antoni Veciana i localitzada al número 7 del carrer Apodaca, ha abaixat la persiana després de mantenir l’activitat més d’un segle i mig. Aquest no serà l’únic establiment emblemàtic de la Part Baixa que tancarà, ja que els propietaris de la Botiga del Barri es plantegen córrer la mateixa sort.

La cistelleria s’ha mantingut operativa al llarg de 153 anys. Després de Veciana, l’establiment va pertànyer a Pere Rosell, que la va adquirir el 1922. Joan Rosell forma part de la tercera generació de la família que ha estat al capdavant de la botiga d’Apodaca, segons va informar el blog del Barri del Port.

La presidenta de l’associació de veïns, Carme Puig, va manifestar ahir dimecres a aquesta redacció que «em sap molt greu que tanqui una cistelleria que he conegut tota la vida». Puig va recordar que «fa uns anys es trobava a prop de la plaça dels Carros, al costat de la Sandoval, que es dedicava al mateix sector».

La presidenta de l’entitat veïnal va comentar que «vaig conèixer el pare –de Joan Rosell– quan la cistelleria estava al final d’Apodaca, i també l’han portat un germà i una germana del Joan». «És una llàstima que tanquin botigues com la cistelleria, que formava part del barri», deia.

L’evolució del mercat fa que les tendències comercials canviïn i que hi hagi sectors que no puguin adaptar-se als nous temps. De fet, als anys cinquanta del segle passat Pere Rosell va intruir el sector de la cistelleria quan el de l’espart començava a trontollar. La seva decisió ha sobreviscut fins al segle XXI.

tracking