Diari Més

Transports

L'EMT estudia aplicar la gratuïtat de l'autobús municipal fins als 18 anys

Els nens de 4 a 12 anys podran viatjar en diversos mitjans pel Camp de Tarragona sense pagar

L'EMT adopta noves mesures per afavorir els seus usuaris.

L'EMT estudia aplicar la gratuïtat de l'autobús municipal fins als 18 anysOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Jordi Fortuny, va anunciar ahir dimecres a aquesta redacció que estudia aplicar la gratuïtat del servei a tots els tarragonins de fins a 18 anys. La iniciativa «està sent valorada», va remarcar. Cas de què es porti a terme, primer «haurà de ser aprovada», va dir Fortuny, qui va mostrar-se convençut que la mesura pot afavorir molts usuaris de l’empresa.

El que ja és una realitat és el fet que els nens de 4 a 12 anys poden desplaçar-se de manera gratuïta per tot el territori del Camp de Tarragona i en mitjans tan diversos com l’autobús o el tren des d’ahir dimecres. El motiu radica en el fet que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat que la targeta T12 «sigui universal, de tal manera que fins als 12 anys és gratuïta», va dir Fortuny.

Fins ara, els nens de Tarragona de 4 a 12 anys ja disposaven de la Targeta Transport Escolar (TTE) de l’EMT, que tenia un preu de 10 euros l’any. La principal diferència és, a més de la gratuïtat, que els viatges seran il·limitats per a aquesta franja d’edat, sempre que els usuaris disposin de la T12. Fortuny va destacar, a més, que «la TTE es podia fer servir només durant el curs escolar i la T-12 és per tot l’any».

El president de l’empresa municipal va afegir que la T12 «permet que un nen de Tarragona pugui anar en tren fins a Reus sense pagar», o en autobús fins a Cambrils, perquè aquest model de targeta afecta a tot el territori del Camp de Tarragona «gràcies al fet que es tracta d’un bitllet combinat».

Pel que fa a la franja dels 13 als 16 anys, la TTE es manté vigent, com fins ara al preu de 10 euros l’any. La principal novetat és que els usuaris també podran utilitzar-la en els mesos de juliol i agost, i no només durant el curs escolar. «S’ha acabat aquesta limitació», va dir el president de l’EMT.

Fortuny va manifestar que la mesura adoptada per l’empresa municipal, gràcies a la decisió de l’ATM, suposa «un pas més que ens referma en la voluntat de fer de Tarragona una ciutat més sostenible, cívica i amable». El president de l’EMT va afegir que «millorar les condicions d’accés al servei públic de transport significa també millorar la qualitat de vida i la mobilitat de tots els ciutadans i ciutadanes de Tarragona».

tracking