Diari Més

Conflictes

L'Ajuntament de Tarragona rebutja una vigilància durant les 24 hores a la Part Alta

Els veïns, molestos, exigeixen presència policial en tot moment en una zona en la qual la inseguretat està creixent amb el pas dels dies

Els Mossos d'Esquadra, a la zona conflictiva de la Part Alta.

L'Ajuntament de Tarragona rebutja una vigilància durant les 24 hores a la Part AltaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla que el conflicte a la Part Alta de Tarragona no es limitarà a la lluita que tenen els veïns contra la delinqüència que hi ha a la zona arran de les tres ocupacions que s’han produït en els darrers mesos en el carrer Ferrers. La lluita veïnal s’estendrà també amb l’Ajuntament de Tarragona, després que aquest, en declaracions a Diari Més, hagi assegurat que la vigilància de 24 hores que van reclamar els habitants de la zona per a poder sentir-se més protegits contra la delinqüència no serà una realitat com a tal.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, va assegurar ahir a aquesta redacció que «estudiarem la posició dels veïns perquè existeix una preocupació gran, ja que la situació és greu». Tot i això, Castaño va descartar l’opció que els veïns organitzin patrulles urbanes i va remarcar que «estudiarem la demanda» d’una vigilància les 24 hores del dia al barri, però va descartar dur-la a terme tal com exigeix el col·lectiu. De fet, Castaño va mostrar la seva voluntat de reunir-se amb els veïns per seguir treballant plegats.

El regidor va continuar explicant que aplicar la proposta dels veïns «és molt complicat, gairebé inviable, perquè ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos tenim suficients efectius per fer una vigilància intensiva tot el dia a la Part Alta». Aquí és on veïns de la Part Alta que prefereixen mantenir-se a l’anonimat per seguretat discrepen completament. «Creiem que sí que és possible vigilar la zona durant tot el dia, no creiem que hi hagi aquesta manca d’efectius», lamenten, tot avisant que «nosaltres no estem demanant vigilància, sinó que l’estem exigint, ja ho vam explicar a la reunió que vam mantenir dimarts, on vam decidir anar tots a una».

Més delinqüència

Un altre veí de la zona assegura a aquest mitjà que «ahir –dimarts– van atracar o intentar atracar tres establiments a la Part Alta, amb què la situació ja és insostenible».

Per la seva banda, Castaño s’ofereix a «assessorar els veïns per comprovar com es podria fer aplicar algun element de vigilància les 24 hores sense policia», situació que els propis veïns desestimen de sortida.

Per altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana va comentar que «estem a sobre» de la problemàtica existent al barri, i va recordar que «les patrulles del programa Vibio(actuacions conjuntes a la zona entre la Urbana i els Mossos) actuen i, darrerament, el to ha baixat per la insistència en l’aplicació d’aquest pla».

Castaño va apuntar que les intervencions «són constants», i va remarcar que el dimarts a la tarda «va marxar un grup de gent conflictiva que habitava un pis» del conegut com a Rancho Grande, al carrer Sant Andreu del barri del Serrallo «i, passat poc temps el vam tapiar». El barri mariner del Serrallo és un altre punt conflictiu de Tarragona pel que fa a l’ocupació il·legal d’habitatges.

tracking