Diari Més

Castells

Commemoren el Concurs de Castells de 1970 amb un documental

La peça, dirigida per Maria Roig, es presentarà en el marc de les festes de Santa Tecla 2020

Foto Chinchilla, any 1970.

Commemoren el Concurs de Castells de 1970 amb un documentalCentre d'Imatges de Tarragona / L'Arxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un documental commemorarà l'edició de l'any 1970 del Concurs de Castells de Tarragona, la qual va marcar un abans i un després en la història del certamen.Coincidint amb el 50è aniversari d’aquella data, la Biennal Concurs de Castells treballa en la producció del documental que dirigeix la tarragoninaMaria Roig Alsina. Està previst que s'estreni durant les festes de Santa Tecla d'enguany.

La peça vol posar el focus en l’expectació mediàtica i de públic d’aquella edició; l’estrena dels primers castells amb folre en un concurs del segle XX; i les primeres mostres de canvi en la composició social de les colles, entre altres aspectes.

El Concurs de 1970 va ser la primera diada castellera que va ser filmada i fotografiada àmpliament. El documental utilitzarà aquestes pel·lícules de cinema amateur com a fil conductor per acompanyar les entrevistes a alguns dels protagonistes i testimonis de l’època.

Maria Roig Alsina (Tarragona 1982)ha estat codirectora dels documentals Dalí, emperador de l’acció i L’herència millorada, i també du a terme tasques de recuperació, conservació, documentació i divulgació de material documental fílmic.

tracking