Diari Més

Conflictes

Veïns de la Part Alta de Tarragona exigeixen vigilància les 24 hores a causa de la delinqüència

Una trentena de tarragonins es van reunir amb mediadors de l’Ajuntament per buscar solucions

Els assistents a la reunió, al restaurant Entre Copes de la Part Alta de Tarragona.

Veïns de la Part Alta de Tarragona exigeixen vigilància les 24 hores a causa de la delinqüènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de veïns de la Part Alta de Tarragona es van reunir aquest dimarts a la tarda a un restaurant de la zona per posar de manifest la por i la inseguretat que estan passant a causa del vandalisme que s’ha instal·lat a la zona en els darrers mesos. Els veïns es van trobar amb mediadors de l’Ajuntament de Tarragona, els quals els van intentar oferir solucions, que van convèncer més a uns i menys a d’altres.

Els tarragonins tenen clar que la delinqüència que ha sorgit arran de l’ocupació de tres habitatges del carrer Ferrers ha de finalitzar i, per aquest mateix motiu, van demanar als esmentats mediadors vigilància a la zona durant les 24 hores del dia.

Aquesta va ser la petició que els veïns creuen necessària per a, com a mínim, poder viure una mica tranquils. «Robatoris, intimidacions, trencadisses de mobiliari urbà o agressions» són, segons els veïns, alguns dels problemes que estan provocant unes ocupacions que «no es tracta de gent que no pugui viure i que entra a la casa buida propietat d'un banc, sinó que són delinqüents, i ens estan fent la vida impossible», lamenten veïns de la zona que, per la seva pròpia seguretat, prefereixen mantenir-se en l’anonimat.

Durant la trobada, d’una mitja hora de durada, es va situar el focus de la majoria dels problemes al carrer Ferrers, encara que la problemàtica, segons la queixa dels veïns, «també s’escampa pels carrers Misericòrdia, Sedassos i Major i la plaça del Pallol».

En un manifest realitzat després de la trobada, la trentena de veïns que van assistir a la reunió en representació de tots els afectats, va manifestar que «exigim a l’Ajuntament que, mentre es resolgui la qüestió –la marxa dels ocupes de les cases que han ocupat– judicialment, realitzin vigilància durant les 24 hores del dia». «En el cas que no disposin del suficient nombre d’efectius, demanem que recorrin a la vigilància privada», van sentenciar els veïns, que estan passant un autèntic infern des de fa temps.

Aquesta va ser la primera vegada que es van reunir per a abordar el tema, tot i que, pels carrers i per qualsevol racó, el motiu de conversa de la gent de la zona sempre acostumava a anar lligat a les ocupacions, la inseguretat i la delinqüència.

Els veïns sempre han agraït la col·laboració tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra, però ara demanen que es faci un pas més amb aquesta vigilància de forma ininterrompuda.

tracking