Diari Més

Cultura

Tarragona presenta l'oferta cultural per aquest estiu marcada pel coronavirus

L'Anella Mediterrània acollirà la gira dels 40 Principales amb concerts per seguir des dels cotxes

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, amb el cartell de la programació cultural de l'estiu de la ciutat.

alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, programació estiu, culturalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha presentat aquest dimarts la programació cultural per aquest estiu, marcada per les mesures sanitàries i la crisi derivada de la covid-19. L'alcalde de la ciutat i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha posat en valor poder oferir una quarantena d'actes en un context com l'actual. La música, amb actuacions en diferents espais de la ciutat, i el cinema en versió original, que es projectarà al Camp de Mart, són alguns dels principals esdeveniments previstos. També es posarà en marxa el Centre d'Art, amb una exposició d'Àngel Pomerol, i els 40 Principales iniciaran una gira per tot l'estat amb concerts per seguir des dels cotxes que es farà a l'Anella Mediterrània. Ricomà ha indicat que la programació no està del tot tancada.

A banda de cinema, al Camp de Mart també hi haurà concerts. El dijous 27 d'agost actuaran Lildami i 31 FAM; i l'endemà ho faran Blaumut i Joina. A banda, el 29 d'agost hi haurà un recital de músiques mediterrànies amb Biflats i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Finalment, també hi haurà dos concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona, l'1 d'agost al Camp de Mart i el 22 al Parc de la Ciutat. Ricomà ha destacat poder utilitzar aquest espai, que està «a punt» per acollir esdeveniments. Amb tot però, es reduirà l'aforament per adaptar-lo a les mesures sanitàries i es preveu que hi pugui arribar a haver unes 800 persones.

Concerts al carrer

La música al carrer amb grups de l'escena local tindran protagonisme aquest estiu. D'una banda amb jazz, amb concerts en espais com el Fòrum de la Colònia, la plaça de l'Escorxador o la Casa Canals. De l'altra, amb actuacions de grups tarragonins en diferents barris, com Sant Pere i Sant Pau, la Móra, Bonavista, Torreforta o el Parc del Francolí. La majoria d'actes seran gratuïts, mentre que els que es facin en llocs tancats i en espais patrimonials tindran un preu de dos euros.

L'alcalde ha apuntat que a causa de la pandèmia han hagut de «fer una recomposició» de la programació prevista. «És una acte de resiliència absoluta i han sortit noves idees. El cinema al Camp de Mart no estava contemplat i les actuacions en diferents barris, tampoc. Ens ha servit d'oportunitat que ens ha fet plantejar coses diferents», ha assenyalat.

De cara als actes de les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla, el batlle ha confiat que aviat els arribi un protocol de cultura i festes des de la Generalitat, que els permetrà definir amb precisió com seran els actes. Tot i això, ha afirmat que les festes «es faran amb tota la brillantor que permeti el moment».

tracking